roerbak van kangkung met garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
450 gr kangkung
100 gr garnalen
150 gr oncom, anders tempe
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
100 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 groene lomboks
2 kemiri noten, geroosterd
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de oncom in blokjes van 1 1/2 x 1 1/2 cm. Maak de garnalen schoon en snijd de rug in. Snijg de kangkung in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak todat deze van kleur veranderen. Voeg dan de oncom toe en meng goed.
Vervolgens de kangkung toevoegen en bak deze halfgaar. Dan de palmsuiker, het zout en het water toevoegen en bak het verder gaar.