Tumis Petsai Udang
pittig gestoofde kool met garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr Chinese kool
150 gr middelgrote garnalen
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks
3 rode rawits
2 tomaten
3 theel sesam olie
4 eetl olie
Bahan saus:
ingrediënten saus:
1 eetl rijstazijn
1 theel palmsuiker
4 theel kecap asin
1 theel zout
1 theel maizena
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kool in stukken en pel de garnalen. Hak de knoflook fijn. Snijd de rawits in dunne ringen. Ontpit de lomboks en snijd deze in reepjes. Ontpit de tomaten en snijd deze in plakjes/blokjes. Meng de ingrediënten voor de saus.
Verhit in een pan 2 eetl olie en bak de kool voor 5 minuten. Giet dan het vocht af en zet apart.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de knoflook voor 1 minuut. Voeg dan de lomboks, de rzwits en de tomaat toe en bak deze zacht. Dan de garnalen en de saus toevoegen en breng het al roerend aan de kook.
Voeg dan de kool toe en meng goed. Strooi de sesam olie erover en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Pantolo duku tedong - Gestoofde runderhaas
- Soun goreng ayam Jamur - gebakken soun met kip en shiitake
- Dendeng goreng manis - zoet gebakken rundvlees
- Daging Pedas - Pittig rundvlees
- Daging Campur Pedis - pittig rundvlees met bamboe en mais
- Tim Telur Labu Kuning - gekruide eieren met pompoen
- Daging Belacan - pittige vleessoep
- Gulai Singkong - cassave in een pittige kokosbouillon
- Pesan be pasih - Gegrilde vis in bananenblad
- Daging Masak Kecap - rundvlees in een kecapsaus
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...