zoeken
Recente reacties

1 days ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Aubergine met knoflook dressing -凉拌茄子
- Pindang bening - Vis in zure saus
- Gule Pare - gestoofde bitterkomkommer
- Zoetzure sambal goreng
- Adobo - varkensvlees in azijn en sojasaus
- Balado Ayam Pandan - pittig gebakken kip met pandan
- sop sayur - groentesoep
- Acar Sayur - atjar/pickle van groenten
- Jagung Santan Manis - mais in kokosmelk siroop
- Tahu Pedas - pittige gebakken tahoe
Orek Kacang Panjang - kousenband met petai en tempe


Orek Kacang Panjang
kousenband met petai en tempe
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr kousenband
150 gr tempe
9 sjalotjes
5 teentjes knoflook
2 salam blad
1 cm lengkuas/laos
6 rode lomboks
4 groene lomboks
1 theel zout
2 theel palmsuiker
1 tomaat
100 ml water
15 petai/peteh bonen
2 eetl kecap manis
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kousenband in stukjes van 3 cm lengt. Snijd de tempe in kleine blokjes. Halveer de petai bonen. Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de lomboks in schuine ringen. Snijd de tomaat in blokjes.
Verhit in een pan olie en bak de tempe goudbruin en zet apart. Verhit in een pan 4 eetl olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de salam en de laos voor 5 minuten. Voeg dan de lomboks toe en bak deze zacht.
Dan de kousenband, het zout, de palmsuiker, de tomaat en het water toevoegen en kook de kousenband zacht. Dan de tempe, de petai en de kecap toevoegen en kook het verder gaar. Serveer.
kousenband met petai en tempe
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr kousenband
150 gr tempe
9 sjalotjes
5 teentjes knoflook
2 salam blad
1 cm lengkuas/laos
6 rode lomboks
4 groene lomboks
1 theel zout
2 theel palmsuiker
1 tomaat
100 ml water
15 petai/peteh bonen
2 eetl kecap manis
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kousenband in stukjes van 3 cm lengt. Snijd de tempe in kleine blokjes. Halveer de petai bonen. Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de lomboks in schuine ringen. Snijd de tomaat in blokjes.
Verhit in een pan olie en bak de tempe goudbruin en zet apart. Verhit in een pan 4 eetl olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de salam en de laos voor 5 minuten. Voeg dan de lomboks toe en bak deze zacht.
Dan de kousenband, het zout, de palmsuiker, de tomaat en het water toevoegen en kook de kousenband zacht. Dan de tempe, de petai en de kecap toevoegen en kook het verder gaar. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.