zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Garang Asem Kudus - in bananenblad gestoomde kip uit Kudus
- Asem-Asem Buncis (Surakarta) - gestoofde boontjes met rundvlees
- Talam singkong - cassavecake
- Pininyahang Manok sa Gata - kip gestoofd in kokosmelk met ananas
- Kloey kai - Banaan in kokosmelk
- Rendang Itik - rendang van eend
- Nasi Goreng Paksoi - nasi goreng met paksoi
- Acar Kuning - ingelegde groenten met een pinda chili saus
- Goru Belanga - smoor van rundvlees uit de Molukken
- Njum 2
Blado Kentang Gampang


Blado Kentang Gampang
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr. aardappelen
1 theel. geraspte gula jawa (palmsuiker)
olie
Haluskan:
boemboe:
3 sjalotten
1 tomaat
5 rode lomboks
zout naar smaak
Bereiding:
Schil de aardappelen en snijd deze in reepjes, schijfjes of blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de aardapplen goudbruin. Schep deze uit de wok/wadjan en laat ze uitlekken. Verhit 2 eetl olie in een wok/wadjan en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. voeg dan de palmsuiker en de aardappelen toe en bak dit onder voortdurend omscheppen nog 2 minuten.
500 gr. aardappelen
1 theel. geraspte gula jawa (palmsuiker)
olie
Haluskan:
boemboe:
3 sjalotten
1 tomaat
5 rode lomboks
zout naar smaak
Bereiding:
Schil de aardappelen en snijd deze in reepjes, schijfjes of blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de aardapplen goudbruin. Schep deze uit de wok/wadjan en laat ze uitlekken. Verhit 2 eetl olie in een wok/wadjan en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. voeg dan de palmsuiker en de aardappelen toe en bak dit onder voortdurend omscheppen nog 2 minuten.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.