Blado Kentang Gampang
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr. aardappelen
1 theel. geraspte gula jawa (palmsuiker)
olie
Haluskan:
boemboe:
3 sjalotten
1 tomaat
5 rode lomboks
zout naar smaak
Bereiding:
Schil de aardappelen en snijd deze in reepjes, schijfjes of blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de aardapplen goudbruin. Schep deze uit de wok/wadjan en laat ze uitlekken. Verhit 2 eetl olie in een wok/wadjan en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. voeg dan de palmsuiker en de aardappelen toe en bak dit onder voortdurend omscheppen nog 2 minuten.
500 gr. aardappelen
1 theel. geraspte gula jawa (palmsuiker)
olie
Haluskan:
boemboe:
3 sjalotten
1 tomaat
5 rode lomboks
zout naar smaak
Bereiding:
Schil de aardappelen en snijd deze in reepjes, schijfjes of blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de aardapplen goudbruin. Schep deze uit de wok/wadjan en laat ze uitlekken. Verhit 2 eetl olie in een wok/wadjan en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. voeg dan de palmsuiker en de aardappelen toe en bak dit onder voortdurend omscheppen nog 2 minuten.