schotel van rauwe groenten
Bahan-bahan:
ingrediënten;
3 aardappelen
1 rode lombok
3 eetl azijn
200 gr taugé
150 gr witte of spitskool
1/2 komkommer
1 eetl gerapte gula jawa (palmsuiker)
3 eetl kencur
30 gr pinda's
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kool in reepjes en blancheer deze met de taugé en kaat het vervolgens goed uitlekken. Kook de aardappels in de schil gaar. Daarne schillen en pureren. Wrijf of maal de pinda's en de lombok fijn tot een pasta. Meng de puree met de pinda's, de lombok, de palmsuiker, de kencur en de azijn tot een saus. Meng deze saus door de groenten en serveer.
ingrediënten;
3 aardappelen
1 rode lombok
3 eetl azijn
200 gr taugé
150 gr witte of spitskool
1/2 komkommer
1 eetl gerapte gula jawa (palmsuiker)
3 eetl kencur
30 gr pinda's
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kool in reepjes en blancheer deze met de taugé en kaat het vervolgens goed uitlekken. Kook de aardappels in de schil gaar. Daarne schillen en pureren. Wrijf of maal de pinda's en de lombok fijn tot een pasta. Meng de puree met de pinda's, de lombok, de palmsuiker, de kencur en de azijn tot een saus. Meng deze saus door de groenten en serveer.