sojabonen met garnalen gekruid in bananenblad
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr sojabonen (kedele)
150 gr garnalen
1/2 kokosnoot
9 rawits
2 eetl. olie
zout naar smaak
9 salam blad
bananenblad
houten prikkers
Haluskan:
boemboe:
1 eetl. ketumbar
1 theel, suiker
6 sjalotten
5 teentjes knoflook
3 cm kencur
4 cm kunyit (kurkuma)
1 theel trasi bakar
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Rasp de kokosnoot niet al te fijn, hak de garnalen en maal de kedele grof. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Meng vervolgens de boemboe met de garnalen, de kokos en de bonen en vorm hiervan 9 porties. Neem stukjes bananenblad (20x20cm) en leg hierop een salambald. Schep vervolgens 1 portie op de salam en leg daar een rawit op. Vouwe de pakketjes dicht en zet de uiteinden daarvan vast met de prikkers. Stoom vervolgens de pakketjes in 20-25 minuten gaar.
ingrediënten:
250 gr sojabonen (kedele)
150 gr garnalen
1/2 kokosnoot
9 rawits
2 eetl. olie
zout naar smaak
9 salam blad
bananenblad
houten prikkers
Haluskan:
boemboe:
1 eetl. ketumbar
1 theel, suiker
6 sjalotten
5 teentjes knoflook
3 cm kencur
4 cm kunyit (kurkuma)
1 theel trasi bakar
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Rasp de kokosnoot niet al te fijn, hak de garnalen en maal de kedele grof. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Meng vervolgens de boemboe met de garnalen, de kokos en de bonen en vorm hiervan 9 porties. Neem stukjes bananenblad (20x20cm) en leg hierop een salambald. Schep vervolgens 1 portie op de salam en leg daar een rawit op. Vouwe de pakketjes dicht en zet de uiteinden daarvan vast met de prikkers. Stoom vervolgens de pakketjes in 20-25 minuten gaar.