logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Pelas kedele
sojabonen met garnalen gekruid in bananenblad
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr sojabonen (kedele)
150 gr garnalen
1/2 kokosnoot
9 rawits
2 eetl. olie
zout naar smaak
9 salam blad
bananenblad
houten prikkers

Haluskan:
boemboe:
1 eetl. ketumbar
1 theel, suiker
6 sjalotten
5 teentjes knoflook
3 cm kencur
4 cm kunyit (kurkuma)
1 theel trasi bakar

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Rasp de kokosnoot niet al te fijn, hak de garnalen en maal de kedele grof. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Meng vervolgens de boemboe met de garnalen, de kokos en de bonen en vorm hiervan 9 porties. Neem stukjes bananenblad (20x20cm) en leg hierop een salambald. Schep vervolgens 1 portie op de salam en leg daar een rawit op. Vouwe de pakketjes dicht en zet de uiteinden daarvan vast met de prikkers. Stoom vervolgens de pakketjes in 20-25 minuten gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 73 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160829