Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Sayur Bening Katuk Jagung - kruidige groentesoep met katuk en mais

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sayur Bening Katuk Jagung
kruidige groentesoep met katuk en mais

Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 bosjes katuk (sauropus androgynus)
100 gr mais
1 wortel
1200 ml water
3 teentjes knoflook
3 sjalotjes
2 cm temu kunci
2 rode lomboks
3 theel zout
2 theel palmsuiker

Taburan:
garnering:
1 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotjes, de knoflook en de wortel in dunne plakjes en de lomboks in reepjes.
Verhit in een pan het water en voeg de knoflook, de sjalotjes, de temu kunci, de lomboks, het zout en de palmsuiker toe en breng aan de kook. Voeg dan de mais en de wortel toe en kook vrijwel gaar. Dan de katuk toevoegen en het kook het gaar. Bestrooi het met de bawang goreng en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 68 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41934918