zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Cah Tauge - roerbak van pittige tauge
- Sayur kim-loh - paddestoelensoep
- Gang Massaman Mu - gele varkenscurry
- Ikan Cuka 3
- Sambal Kol
- Pho-Pbia - Thaise loempia's
- Nasi Lengko - gebakken rijst met tahu en tempe in pindasaus uit Ciribon
- Buntut Asam Padeh - ossenstaart in een frisse pittige saus
- Tinaransay - menadonees varkenvlees met gember
- Daging Bumbu Rujak - pittig gekruid rundvlees
Sayur asem - tamarindesoep


Sayur asem
tamarindesoep
tamarindesoep
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr runderpoulet
200 gr rauwe pinda's
5 sjalotten
2 teentjes knoflook
2 rode lomboks en 3 groene lomboks
2 theel trassie
2 theel zout
2 blaadjes salam
3 cm laos
200 gr boontjes
1 kleine kusa
1/2 spitskool
1 eetl gula jawa
2 eetl asem
Cara membuat:
bereiding:
Trek bouillon van de runderpoulet. Kook de rauwe pinda's in 400 ml water voor 45 minuten. Giet af en overgiet de pinda's met warm water. Voeg dan de pinda's bij de bouillon en laat het geheel 5 minuten sudderen.
Snijd de sjalotten, de knoflook, de lomboks fijn en kneus deze samen met de trassie, het zout, de salam en de laos. Doe het mengsel daarna bij de bouillon en laat dit nog 10 minuten zachtjes stoven.
Snijd de boontjes in stukken en voeg deze bij de bouillon. Laat nog sudderen voor 5 minuten. Voeg dan de in stukken gesneden kusa toe en de groef gesneden spitskool. Dan de gula jawa en de asem toeveoegen en alles nog 7 minuten laten sudderen.
ingrediënten:
200 gr runderpoulet
200 gr rauwe pinda's
5 sjalotten
2 teentjes knoflook
2 rode lomboks en 3 groene lomboks
2 theel trassie
2 theel zout
2 blaadjes salam
3 cm laos
200 gr boontjes
1 kleine kusa
1/2 spitskool
1 eetl gula jawa
2 eetl asem
Cara membuat:
bereiding:
Trek bouillon van de runderpoulet. Kook de rauwe pinda's in 400 ml water voor 45 minuten. Giet af en overgiet de pinda's met warm water. Voeg dan de pinda's bij de bouillon en laat het geheel 5 minuten sudderen.
Snijd de sjalotten, de knoflook, de lomboks fijn en kneus deze samen met de trassie, het zout, de salam en de laos. Doe het mengsel daarna bij de bouillon en laat dit nog 10 minuten zachtjes stoven.
Snijd de boontjes in stukken en voeg deze bij de bouillon. Laat nog sudderen voor 5 minuten. Voeg dan de in stukken gesneden kusa toe en de groef gesneden spitskool. Dan de gula jawa en de asem toeveoegen en alles nog 7 minuten laten sudderen.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.