logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Sayur asem
tamarindesoep
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr runderpoulet
200 gr rauwe pinda's
5 sjalotten
2 teentjes knoflook
2 rode lomboks en 3 groene lomboks
2 theel trassie
2 theel zout
2 blaadjes salam
3 cm laos
200 gr boontjes
1 kleine kusa
1/2 spitskool
1 eetl gula jawa
2 eetl asem

Cara membuat:
bereiding:
Trek bouillon van de runderpoulet. Kook de rauwe pinda's in 400 ml water voor 45 minuten. Giet af en overgiet de pinda's met warm water. Voeg dan de pinda's bij de bouillon en laat het geheel 5 minuten sudderen.
Snijd de sjalotten, de knoflook, de lomboks fijn en kneus deze samen met de trassie, het zout, de salam en de laos. Doe het mengsel daarna bij de bouillon en laat dit nog 10 minuten zachtjes stoven.
Snijd de boontjes in stukken en voeg deze bij de bouillon. Laat nog sudderen voor 5 minuten. Voeg dan de in stukken gesneden kusa toe en de groef gesneden spitskool. Dan de gula jawa en de asem toeveoegen en alles nog 7 minuten laten sudderen.

Add comment

Submit

who is online

We have 398 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421600