banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 9 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 10 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 11 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 11 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Icon Write a comment
Jangan lombok - tempe in romige groene pepersaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Jangan lombok
tempe in romige groene pepersaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gram tempe
10 groene lomboks
7 rode lombos
5 rode rawits
5 groene rawits
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 jeruk purut blaadjes
2 salam blaadjes
1 sereh 
750 ml santen cair
2 theel zout
1 theel palmsuiker
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
3 cm laos
3 cm jahe
1 cm kencur
1 kunyit, geroosterd
1 eetl ebi, geweld en gebakken
 
cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in kleine dunne plakjes. Snijd de lomboks schuin en de rawits, de sjalotjes, en de knoflook fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de bumbu samen met de sjalotjes, de knoflook, de jeruk purut, de sereh en de salam voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks en de rawits toe en bak dit voor 3 minuten. Dan de tempe, de santen, het zout en de palmsuiker toevoegen en kook het geheel langzaam gaar.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 89 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38058281