zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Perkedel Kentang - gekruide aardappel koekjes/balletjes
- Sayur bening kacang panjang - Sajoer van kousenband en maïs
- Tumis Daging Saus Tiram - rundvlees in oestersaus
- Daging Tumis Bumbu Tomat - rundvlees in een rode saus van tomaat
- Sateh babi 5 - Saté van varkensvlees
- Sambal Badjak
- Sayur Bakso Sawi Pahit - gestoofde groenten met gehaktballetjes
- Ayam Kuluyuk - gebakken kip in zoetzure saus
- Bakwan Jagung - gekruide maiskoekjes (beignet)
- Sambal goreng kentang kering
Jangan lombok - tempe in romige groene pepersaus


Jangan lombok
tempe in romige groene pepersaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gram tempe
10 groene lomboks
7 rode lombos
5 rode rawits
5 groene rawits
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 jeruk purut blaadjes
2 salam blaadjes
1 sereh
750 ml santen cair
2 theel zout
1 theel palmsuiker
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
3 cm laos
3 cm jahe
1 cm kencur
1 kunyit, geroosterd
1 eetl ebi, geweld en gebakken
cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in kleine dunne plakjes. Snijd de lomboks schuin en de rawits, de sjalotjes, en de knoflook fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de bumbu samen met de sjalotjes, de knoflook, de jeruk purut, de sereh en de salam voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks en de rawits toe en bak dit voor 3 minuten. Dan de tempe, de santen, het zout en de palmsuiker toevoegen en kook het geheel langzaam gaar.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.