Jangan lombok
tempe in romige groene pepersaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gram tempe
10 groene lomboks
7 rode lombos
5 rode rawits
5 groene rawits
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 jeruk purut blaadjes
2 salam blaadjes
1 sereh
750 ml santen cair
2 theel zout
1 theel palmsuiker
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
3 cm laos
3 cm jahe
1 cm kencur
1 kunyit, geroosterd
1 eetl ebi, geweld en gebakken
cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in kleine dunne plakjes. Snijd de lomboks schuin en de rawits, de sjalotjes, en de knoflook fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de bumbu samen met de sjalotjes, de knoflook, de jeruk purut, de sereh en de salam voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks en de rawits toe en bak dit voor 3 minuten. Dan de tempe, de santen, het zout en de palmsuiker toevoegen en kook het geheel langzaam gaar.