pittig stoofpotje van tahu uit Noord-Sumatra
Bahan-bahan:
ingrediënten:
450 gr tahu
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 salam blaadjes
2 cm laos
3 rode lomboks
6 rode rawits
7 eetl kecap manis
1/4 theel zout
1/4 theel peper
1/4 theel nootmuskaat
300 ml water
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tahu in blokjes. Snijd de sjalotjes, de knoflook en de rawits in dunne plakjes, de lomboks in schuine ringen en rasp de laos.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de salam en de laos voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks en de rawits toe en bak deze zacht. Voeg de tahu toe en meng alles goed. Dan de kecap, de peper, het zout en de nootmuskaat toevoegen en meng goed.
Vervolgens het water toevoegen en laat het geheel zachtjes sudderen totdat alles gaar is geworden en de saus is ingedikt.