Semur Tahus Pedas
pittig stoofpotje van tahu uit Noord-Sumatra
Bahan-bahan:
ingrediënten:
450 gr tahu
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 salam blaadjes
2 cm laos
3 rode lomboks
6 rode rawits
7 eetl kecap manis
1/4 theel zout
1/4 theel peper
1/4 theel nootmuskaat
300 ml water
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tahu in blokjes. Snijd de sjalotjes, de knoflook en de rawits in dunne plakjes, de lomboks in schuine ringen en rasp de laos.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de salam en de laos voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks en de rawits toe en bak deze zacht. Voeg de tahu toe en meng alles goed. Dan de kecap, de peper, het zout en de nootmuskaat toevoegen en meng goed.
Vervolgens het water toevoegen en laat het geheel zachtjes sudderen totdat alles gaar is geworden en de saus is ingedikt.
Zoeken
Laatst gelezen
- Paad Khao Pode Onn Gub Gai - jonge maïs met kip
- Urapan 2 - gemengde groenten met kokos
- Tongseng Kambing Yogyakarta - kruidig gestoofd lamsvlees
- Ayam Goreng - gebakken gekruide kip
- Ayam Masak Paprika - gebakken kip met een paprika saus
- Klapertart Manado - kokos gebakjes uit Manado
- Cocoh ayam - Geroosterde gepocheerde kip
- Base Manis 2 - zoete boemboe 2
- Ayam Uyah Asem - Pittig zuur kipgerecht
- Paha Ayam Bakar Bawang - gebakken/geroosterde kip
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...