Tahu Goreng Bumbu Bali
gebakken tahu met een Balinese saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 tahu/tofu
2 eetl bloem
2 eetl kecap manis
1 1/2 theel palmsuiker
1/2 theel zout
2 jeruk purut blaadjes
2 salam blaadjes
1 sereh/citroengras
1 eetl asamwater
olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
8 rode lomboks
1 theel trasi
3 teentjes knoflook
3 cm jahe
5 kemiri noten
3 cm laos
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tahu in blokjes en wentel deze door de bloem. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de tahu goudbruin en zet apart. Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan het asamwater, de sereh, de salam, de jeruk purut, het zout en de palmsuiker toe en meng goed. Vervolgens de tahu toevoegen en bak totdat de saus indikt. Dan de kecap toevoegen en meng alles goed en kook nog voor 1 minuut. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal Cabe Rawit Aceh - pittige sambal van rawits uit Aceh/Atjeh
- Jing Jiang Rou Si - 京酱肉丝 - reepjes varkensvlees in zoete bonensaus
- Asinan okan
- Tumis Bayam Dan Oyong - kruidige spinazie met komkommer
- Masak habang samarinda - gestoofd rundvlees
- Nasi Goreng Bahari 1 - Balinese Rode Nasi
- Mie Babah - Bami met vlees en paddenstoelen ragout
- Tape Ketan
- Onde-onde
- Gulai Hijau Itik - eend in groene curry
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...