logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Tahu Goreng Bumbu Bali
gebakken tahu met een Balinese saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 tahu/tofu
2 eetl bloem
2 eetl kecap manis
1 1/2 theel palmsuiker
1/2 theel zout
2 jeruk purut blaadjes
2 salam blaadjes
1 sereh/citroengras
1 eetl asamwater
olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
8 rode lomboks
1 theel trasi
3 teentjes knoflook
3 cm jahe
5 kemiri noten
3 cm laos

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tahu in blokjes en wentel deze door de bloem. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de tahu goudbruin en zet apart. Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan het asamwater, de sereh, de salam, de jeruk purut, het zout en de palmsuiker toe en meng goed. Vervolgens de tahu toevoegen en bak totdat de saus indikt. Dan de kecap toevoegen en meng alles goed en kook nog voor 1 minuut. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 77 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44180686