Tahu Goreng Bacem Pedas
pitig gebakken zoete tahu
Bahan-bahan:
ingrediënten:
10 kleine tahu (dikke plakken)
2 salam blad
3 cm lengkuas/laos
1/2 eetl kecap manis
1 1/2 eetl zout
2 1/2 theel palmsuiker
1/2 eetl asamwater
1000 ml kokoswater
olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
5 rode rawits
2 theel ketumbar
Cara membuat:
bereiding;
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan het kokoswater samen met de bumbu, de salam, de kecap, het zout, de palmsuiker, het asamwater en de tahu en kook het gaar. Laat het daarna uitlekken.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de tahu bruin. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Oseng-Oseng Jamur - gebakken gekruide paddestoelen
- Ampela hati masak rendang - gebakken kruidige kippenlevertjes
- Ampela Ayam Peteh - kippenmaagjes met petehbonen
- Kering mi lado hijau - gebakken groene mie
- Abon ayam bawang
- Soto Ayam - indische kippensoep
- Abon ayam tiga - gekruide droog gebakken kip
- Sateh Daging - saté van lamsvlees
- Phad Phet Neua - rundvlees reepjes in rode curry saus
- Sambal goreng jantung ayam kemangi - gebakken gekruide kippenhartjes met aardappel
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...