logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Tahu Goreng Bacem Pedas
pitig gebakken zoete tahu

Bahan-bahan:
ingrediënten:
10 kleine tahu (dikke plakken)
2 salam blad
3 cm lengkuas/laos
1/2 eetl kecap manis
1 1/2 eetl zout
2 1/2 theel palmsuiker
1/2 eetl asamwater
1000 ml kokoswater
olie

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
5 rode rawits
2 theel ketumbar

Cara membuat:
bereiding;
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan het kokoswater samen met de bumbu, de salam, de kecap, het zout, de palmsuiker, het asamwater en de tahu en kook het gaar. Laat het daarna uitlekken.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de tahu bruin. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 64 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44392211