1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Nick 20 days ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Connie 29 days ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
@Rongewoon in de oven kan ook hoor, maar een houtskoolvuurtje is lekkerder
Erg lekker recept zeker de moeite waard , ik sjoemel wel een beetje want een houtvuurtje in mijn keuken gaat wat ver
Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 3 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 3 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Tahu tempé kerrie
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 tahu/tofu
1 tempé
100 gr soe-oen
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
5 salamblaadjes
3 jeruk purut blaadjes
1 serehstengel, gekneusd
2 eetl Javaanse kerrie (kerrie djawa)
1/2 theel gula jawa (palmsuiker)
500 ml dunne kokosmelk (santen cair)
250 ml water
olie

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de tahu/tofu in plakjes van 1 cm en de tempé in ruitjes. Snijd de sjalotten en de knoflook in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de tahu/tofu en de tempe goudgeel. Schep het daaran uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier. Giet de olie uit de wok/wadjan maar laat 3 eetl olie achter. Fruit in deze olie de sjalotten en knoflook goudbruin. Voeg dan het water, de kokosmelk, de sereh, de salam, de jerut purut, de kerrie en de suiker toe en dit 5 minuten zachtjes stoven. Dan de tempe en de tahu/tofu toevoegen en nog 10 minuten stoven. Overgiet de soe-oen met heeft water en knip/snijd het dan in stukjes van 5 cm. Bij de tahu/tofu voegen en nog 2 minuten laten stoven.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 149 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35957537