logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Tahu tempé kerrie
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 tahu/tofu
1 tempé
100 gr soe-oen
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
5 salamblaadjes
3 jeruk purut blaadjes
1 serehstengel, gekneusd
2 eetl Javaanse kerrie (kerrie djawa)
1/2 theel gula jawa (palmsuiker)
500 ml dunne kokosmelk (santen cair)
250 ml water
olie

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de tahu/tofu in plakjes van 1 cm en de tempé in ruitjes. Snijd de sjalotten en de knoflook in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de tahu/tofu en de tempe goudgeel. Schep het daaran uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier. Giet de olie uit de wok/wadjan maar laat 3 eetl olie achter. Fruit in deze olie de sjalotten en knoflook goudbruin. Voeg dan het water, de kokosmelk, de sereh, de salam, de jerut purut, de kerrie en de suiker toe en dit 5 minuten zachtjes stoven. Dan de tempe en de tahu/tofu toevoegen en nog 10 minuten stoven. Overgiet de soe-oen met heeft water en knip/snijd het dan in stukjes van 5 cm. Bij de tahu/tofu voegen en nog 2 minuten laten stoven.

Add comment

Submit

who is online

We have 66 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44161044