banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Tahu tempé kerrie

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Tahu tempé kerrie
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 tahu/tofu
1 tempé
100 gr soe-oen
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
5 salamblaadjes
3 jeruk purut blaadjes
1 serehstengel, gekneusd
2 eetl Javaanse kerrie (kerrie djawa)
1/2 theel gula jawa (palmsuiker)
500 ml dunne kokosmelk (santen cair)
250 ml water
olie

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de tahu/tofu in plakjes van 1 cm en de tempé in ruitjes. Snijd de sjalotten en de knoflook in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de tahu/tofu en de tempe goudgeel. Schep het daaran uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier. Giet de olie uit de wok/wadjan maar laat 3 eetl olie achter. Fruit in deze olie de sjalotten en knoflook goudbruin. Voeg dan het water, de kokosmelk, de sereh, de salam, de jerut purut, de kerrie en de suiker toe en dit 5 minuten zachtjes stoven. Dan de tempe en de tahu/tofu toevoegen en nog 10 minuten stoven. Overgiet de soe-oen met heeft water en knip/snijd het dan in stukjes van 5 cm. Bij de tahu/tofu voegen en nog 2 minuten laten stoven.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 55 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40569743