Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 tahu/tofu
1 tempé
100 gr soe-oen
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
5 salamblaadjes
3 jeruk purut blaadjes
1 serehstengel, gekneusd
2 eetl Javaanse kerrie (kerrie djawa)
1/2 theel gula jawa (palmsuiker)
500 ml dunne kokosmelk (santen cair)
250 ml water
olie
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de tahu/tofu in plakjes van 1 cm en de tempé in ruitjes. Snijd de sjalotten en de knoflook in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de tahu/tofu en de tempe goudgeel. Schep het daaran uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier. Giet de olie uit de wok/wadjan maar laat 3 eetl olie achter. Fruit in deze olie de sjalotten en knoflook goudbruin. Voeg dan het water, de kokosmelk, de sereh, de salam, de jerut purut, de kerrie en de suiker toe en dit 5 minuten zachtjes stoven. Dan de tempe en de tahu/tofu toevoegen en nog 10 minuten stoven. Overgiet de soe-oen met heeft water en knip/snijd het dan in stukjes van 5 cm. Bij de tahu/tofu voegen en nog 2 minuten laten stoven.
ingrediënten:
1 tahu/tofu
1 tempé
100 gr soe-oen
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
5 salamblaadjes
3 jeruk purut blaadjes
1 serehstengel, gekneusd
2 eetl Javaanse kerrie (kerrie djawa)
1/2 theel gula jawa (palmsuiker)
500 ml dunne kokosmelk (santen cair)
250 ml water
olie
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de tahu/tofu in plakjes van 1 cm en de tempé in ruitjes. Snijd de sjalotten en de knoflook in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de tahu/tofu en de tempe goudgeel. Schep het daaran uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier. Giet de olie uit de wok/wadjan maar laat 3 eetl olie achter. Fruit in deze olie de sjalotten en knoflook goudbruin. Voeg dan het water, de kokosmelk, de sereh, de salam, de jerut purut, de kerrie en de suiker toe en dit 5 minuten zachtjes stoven. Dan de tempe en de tahu/tofu toevoegen en nog 10 minuten stoven. Overgiet de soe-oen met heeft water en knip/snijd het dan in stukjes van 5 cm. Bij de tahu/tofu voegen en nog 2 minuten laten stoven.