Tahu tempe bacem
gestoofde gebakken tahu en tempe
bahan-bahan:
250 gr tempe
250 gr tahu/tofu
200 gr palmsuiker
2 salam blad
2 cm laos
5 eetl asemwater
2 eetl kecap manis
1 theel zout
1000 ml kokoswater
olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 eetl ketumbar:
Cara membuat:
bereiding:
Rooster de ketumbar. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de tahu en tempe in plakjes.
Verhit in een wok/wadjan 3 eetl olie en fruit de bumbu. Voeg dan de tempe, de tahu, het zout, de salam, de laos, het asamwater, de kecap en het kokoswater toe en breng het aan de kook. Laat het zachtjes stoven totdat al het vocht is verdampt.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de tempe en tahu goudbruin.