logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Tahu tempe bacem
gestoofde gebakken tahu en tempe
 
bahan-bahan:
250 gr tempe
250 gr tahu/tofu
200 gr palmsuiker
2 salam blad
2 cm laos
5 eetl asemwater
2 eetl kecap manis
1 theel zout
1000 ml kokoswater
olie
 
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 eetl ketumbar:
 
Cara membuat:
bereiding:
Rooster de ketumbar. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de tahu en tempe in plakjes. 
Verhit in een wok/wadjan 3 eetl olie en fruit de bumbu. Voeg dan de tempe, de tahu, het zout, de salam, de laos, het asamwater, de kecap en het kokoswater toe en breng het aan de kook. Laat het zachtjes stoven totdat al het vocht is verdampt.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de tempe en tahu goudbruin.

Add comment

Submit

who is online

We have 52 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176711