Tumis Tahu Bawang
roerbak van tahu met sjalotjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 blok tahu/tofu
2 teentjes knoflook
2 cm jahe
9 sjalotjes
1/2 rode paprika
1 eetl sesamolie
1 theel zout
1 theel palmsuiker
100 ml water
1 lente-ui
1/2 citroen, sap
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tahu in blokjes. Hak de knoflook fijn en snijd de sjalotjes in dunne plakjes. Snijd de paprika in dunne reepjes en de lente-ui in stukjes.
Verhit in een pan de olie en bak de tahu goudbruin en zet daarna apart.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes samen met de knoflook en de jahe voor 6 minuten. Voeg dan de tahu en de paprika toe en bak deze kort.
Vervolgens de sesamolie, het zout, de palmsuiker en het water toevoegen en meng alles goed en breng aan de kook. Dan de lente-ui en het citroensap toevoegen en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Tom Yum Het - pikante champignonen soep
- Tom yam poh taek - vissoep met zeevruchten
- Itek Sioh - gebakken eend in zoete saus
- Tom Yam Het - pittige licht zurige paddenstoelen soep
- Tom Ga Kai - Kippensoep met mango
- Tom Chin Goong - soep met garnalenballen
- Gang Pa Guy - "bos"kippensoep (2pp)
- Chow Mein - 炒面 - Chinese bami goreng
- Kuah Ayam Tomat Pedas - kruidige tomaten-kippensoep
- Cuciwis Masak Taoco - gestoofde groene kool met tahu
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...