roerbak van tahu met sjalotjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 blok tahu/tofu
2 teentjes knoflook
2 cm jahe
9 sjalotjes
1/2 rode paprika
1 eetl sesamolie
1 theel zout
1 theel palmsuiker
100 ml water
1 lente-ui
1/2 citroen, sap
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tahu in blokjes. Hak de knoflook fijn en snijd de sjalotjes in dunne plakjes. Snijd de paprika in dunne reepjes en de lente-ui in stukjes.
Verhit in een pan de olie en bak de tahu goudbruin en zet daarna apart.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes samen met de knoflook en de jahe voor 6 minuten. Voeg dan de tahu en de paprika toe en bak deze kort.
Vervolgens de sesamolie, het zout, de palmsuiker en het water toevoegen en meng alles goed en breng aan de kook. Dan de lente-ui en het citroensap toevoegen en serveer.