Recente reacties

Ilona Van den akker 20 hours ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 5 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Write a comment
Yeon-Geun Bokkeum - roerbak van lotus wortel met paprika en champignons

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Yeon-Geun Bokkeum
roerbak van lotus wortel met paprika en champignons

Ingrediënten:
400 gr lotuswortel
1/2 gele parika
1/2 rode parika
125 gr champignons
4 groene lomboks
4 teentjes knoflook
2 eetl olie
zout
1 eetl kecap
1/2 eetl oestersaus
1 eetl rijstwijn  / mirin
1 eetl oligodang / glucosestroop
1 eetl sesamolie
1/2 theel  sesamzaad
2 eetl azijn
3000 ml water
 
Bereiding:
Snijd de uiteinden van de wortel en schil de huid. Snijd de wortel in de lengte doormidden en snijd het dan in plakjes en spoel deze af. Leg de plakjes dan in het water samen met de azijn en laat dit 30 minuten staan. Giet daarna af en laat uitlekken.
Snijd de champignons, de paprika's en de lomboks in stukjes. Snijd de knoflook in dunne plakjes.
Verhit in een pan de olie en voeg de knoflook en de lotus toe. Strooi zout erover en bak voor 4 minuten. Dan de champignons toevoegen en deze mee voor 2 minuten. Vervolgens de paprika en de lomboks toevoegen en bak deze mee voor 3 minuten. Dan de kecap, de oestersaus, de rijstwijn de oligodang en doormengen en bak het vrijwel droog in 2-3 minuten. Besprenkel het met de sesamolie en het sesamzaad en serveer.
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 125 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42275735