Recente reacties

Shaun 12 days ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Write a comment
Yeon-Geun Bokkeum - roerbak van lotus wortel met paprika en champignons

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Yeon-Geun Bokkeum
roerbak van lotus wortel met paprika en champignons

Ingrediënten:
400 gr lotuswortel
1/2 gele parika
1/2 rode parika
125 gr champignons
4 groene lomboks
4 teentjes knoflook
2 eetl olie
zout
1 eetl kecap
1/2 eetl oestersaus
1 eetl rijstwijn  / mirin
1 eetl oligodang / glucosestroop
1 eetl sesamolie
1/2 theel  sesamzaad
2 eetl azijn
3000 ml water
 
Bereiding:
Snijd de uiteinden van de wortel en schil de huid. Snijd de wortel in de lengte doormidden en snijd het dan in plakjes en spoel deze af. Leg de plakjes dan in het water samen met de azijn en laat dit 30 minuten staan. Giet daarna af en laat uitlekken.
Snijd de champignons, de paprika's en de lomboks in stukjes. Snijd de knoflook in dunne plakjes.
Verhit in een pan de olie en voeg de knoflook en de lotus toe. Strooi zout erover en bak voor 4 minuten. Dan de champignons toevoegen en deze mee voor 2 minuten. Vervolgens de paprika en de lomboks toevoegen en bak deze mee voor 3 minuten. Dan de kecap, de oestersaus, de rijstwijn de oligodang en doormengen en bak het vrijwel droog in 2-3 minuten. Besprenkel het met de sesamolie en het sesamzaad en serveer.
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 137 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41231032