Yeon-Geun Bokkeum
roerbak van lotus wortel met paprika en champignons
Ingrediënten:
400 gr lotuswortel
1/2 gele parika
1/2 rode parika
125 gr champignons
4 groene lomboks
4 teentjes knoflook
2 eetl olie
zout
1 eetl kecap
1/2 eetl oestersaus
1 eetl rijstwijn / mirin
1 eetl oligodang / glucosestroop
1 eetl sesamolie
1/2 theel sesamzaad
2 eetl azijn
3000 ml water
Bereiding:
Snijd de uiteinden van de wortel en schil de huid. Snijd de wortel in de lengte doormidden en snijd het dan in plakjes en spoel deze af. Leg de plakjes dan in het water samen met de azijn en laat dit 30 minuten staan. Giet daarna af en laat uitlekken.
Snijd de champignons, de paprika's en de lomboks in stukjes. Snijd de knoflook in dunne plakjes.
Verhit in een pan de olie en voeg de knoflook en de lotus toe. Strooi zout erover en bak voor 4 minuten. Dan de champignons toevoegen en deze mee voor 2 minuten. Vervolgens de paprika en de lomboks toevoegen en bak deze mee voor 3 minuten. Dan de kecap, de oestersaus, de rijstwijn de oligodang en doormengen en bak het vrijwel droog in 2-3 minuten. Besprenkel het met de sesamolie en het sesamzaad en serveer.