Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Bibim Guksu - pittige koude mie salade

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Bibim Guksu
pittige koude mie salade

Ingrediënten:
225 gr memil guksul/boekweit mie, soba mie
1 kleine komkommer (90gr)
1 kleine wortel (90gr)
60 gr rode kool blad
60 gr sla
125 gr kimchi (fijngesneden)
1 eetl sesam olie
2 theel sesamzaad
1 ei, hardgekookt
water

Ingrediënten saus:
3 eetl gochujang
1 eetl gochugaru
1 theel gyeoja (pittige mosterd)
2 eetl palsuiker
2 eetl rijstazijn
1 eetl lichte sojasaus
2 teentjes knoflook, gehakt
1 eetl maesilcheong (pruimensiroep) of 2 eetl ponzu

Bereiding:
Meng alle ingrediënten voor de saus goed door elkaar en zet apart. Snijd de komkommer, wortel en de kool julienne. Snijd de sla fijn.
Verhit in een pan het water en kool de mie gaar. Giet af en laat de mie afkoelen in ijswater. Laat het daarna goed uitlekken. Verdeel de mie daarna in porties.
Schep de mie in een kom en garneer het met de groenten en de kimchi. Besprenkel het met de sesamolie en strooi het sesamzaad erover. Leg het eg erop en schep dan de saus erover en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 96 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42252600