Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Hongeojjim - gestoomde rog met saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Hongeojjim
gestoomde rog met saus

Ingrediënten:
1 rog vleugel (450-500 gr)
zout

ingrediënten saus:
1 lente-ui
4 teentjes knoflook
1/4 theel jahe
2 eetl soja saus
1 eetl rijstwijn/mirin
1 eetl citroensap
1 eetl oligodang
1/2 theel gochugaru
1/2 eetl sesamolie
1/4 theel sesamzaad
1/4 theel peper

garnering:
1 bosuitje

Bereiding 1:
Maak de vis schoon en besprenkel het met wat zout. Hak de knoflook en de lente-ui fijn. Meng de ingrediënten voor de saus goed door elkaar. Snijd de bos-ui in dunne reepjes.
Stoom vervolgens de vis voor 9 minuten en schep dan de saus erover en stoom voor 3 minuten. De vis is gaar als het vlees makkelijk loslaat. Garneer het met de bosui en serveer.

Bereiding 2:
Maak de vis schoon en besprenkel het met wat zout. Hak de knoflook en de lente-ui fijn. Meng de ingrediënten voor de saus goed door elkaar. Snijd de bos-ui in dunne reepjes.
Verhit een overn op 230 gr. Neem een aantal vellen bakpapier. Leg de vis op het bakpapier en vouw het goed dicht.Bak dan de vis voor 9 minuten. Open het pakketje en schep de saus erover. Bak het daarna nog verder voor 3 minuten. Garneer het met de bosui en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 104 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42261887