Maeuntang - 매운탕
pittige visstoofpot
Ingrediënten:
1 rode snapper
5 mosselen
200 gr koreaanse radijs
200 gr tahu
100 gr courgette
1 lente-ui
30 gr waterkers
1 1/2 eetl gochugaru
1 theel gochujang
1 theel doenjang
1 eetl vissaus
2 teentjes knoflook, gehakt
2 cm jahe, gehakt
750 ml ansjovis bouillon (zie recept)
1 theel zout
1 theel peper
Bereiding:
Maak de vis schoon en snijd deze in moten. Maak de mosselen schoon. Snijd de tahu en de radijs in blokjes. Snijd de courgette in halve maantjes. Snijd de lente-ui in stukjes.
Verhit in een pan de bouillon samen met de radijs, de gochugaru, doendang, gochujang, de knoflook, de jahe en de vissaus en meng goed en breng aan de kook. Kook het voor 3 minuten totdat de radijs zacht begint te worden.
Dan de vis, de mosselen en de tahu toevoegen en wanneer het weer begint te koken dan op middel hoog vuur 5 minuten laten sudderen totdat de mosselen open zijn en de vis vrijwel gaar is geworden.
Dan de courgette en de lente-ui toevoegen en kook nog voor 2 minuten. Voeg dan de waterkers toe en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Singkong Goreng - gebakken cassave
- Rempah Banka - driehoekjes van gehakt
- Yam Talay - salade van pittige zeevruchten
- Rendang Padang - gekruid rundvlees
- Smoor Terong dan Tomat - aubergines in tomatensaus
- Sambal Goreng Remis Dan Brokoli - gekruide broccoli
- Gule Kepala Ikan Kakap - kruidig gestoofde vissenkoppen
- Jagung Santan Manis - mais in kokosmelk siroop
- Kangkung Masak Kecap - roerbak van kangkung in een kecap saus
- Sayap ayam panggang bumbu paniki - zeer stevig gekruide gegrilde kip
Recente Reacties
Moo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoJa en nee Ons recept is een oud en authentiek recept, maar er zijn modernere versies te vindenMoo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoHeerlijk gerecht, maar dit recept is incompleet. Essentiële ingredienten die ontbreken 20 g koriander ...Moo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoJa, maar dat is het Kai gewordenMoo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoKan het ook met kippen blokjesBalado Telur Cabai Hijau - eieren in groene peper saus
1 month agowerkelijk erg lekker, ga ik vaker maken, heerlijk!!!