Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Maeuntang - 매운탕 - pittige visstoofpot

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Maeuntang - 매운탕
pittige visstoofpot

Ingrediënten:
1 rode snapper
5 mosselen
200 gr koreaanse radijs
200 gr tahu
100 gr courgette
1 lente-ui
30 gr waterkers
1 1/2 eetl gochugaru
1 theel gochujang
1 theel doenjang
1 eetl vissaus
2 teentjes knoflook, gehakt
2 cm jahe, gehakt
750 ml ansjovis bouillon (zie recept)
1 theel zout
1 theel peper

Bereiding:
Maak de vis schoon en snijd deze in moten. Maak de mosselen schoon. Snijd de tahu en de radijs in blokjes. Snijd de courgette in halve maantjes. Snijd de lente-ui in stukjes.
Verhit in een pan de bouillon samen met de radijs, de gochugaru, doendang, gochujang, de knoflook, de jahe en de vissaus en meng goed en breng aan de kook. Kook het voor 3 minuten totdat de radijs zacht begint te worden.
Dan de vis, de mosselen en de tahu toevoegen en wanneer het weer begint te koken dan op middel hoog vuur 5 minuten laten sudderen totdat de mosselen open zijn en de vis vrijwel gaar is geworden.
Dan de courgette en de lente-ui toevoegen en kook nog voor 2 minuten. Voeg dan de waterkers toe en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 82 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42264746