Gung Pad Prik Youk
gebakken garnalen met groene peppers
Ingrediënten:
100 gr garnalen (groot)
6 groene lomboks
2 sjalotten
50 gr wortelen
1 teentje knoflook
1 eetl vissaus
1 eetl kecap asin
1 eetl oestersaus
1/2 theel palmsuiker
1 theel witte peper
3 eetl olie
bereiding:
Maak de garnalen schoon. Snijd de lomboks, de wortelen, de knoflook en de sjaloten in plakjes. Verhit in een wok de olie en bak de knoflook kort. voeg dan de garnalen toe en bak deze 1 minuut. Dan de lomboks, de sjalotten en de wortelen toevoegen. Vervolgens de vissaus, de kecap, de oestersaus, de palmsuiker en de peper en bak dit voor 2 minuten.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ayam Bawang Kuah Gurih - geurige kip met ui
- Sambal Goreng Ati - gebakken kippenlevertjes
- Gulai Singkong - cassave in een pittige kokosbouillon
- Kalio Daging Padang - rundvlees in pittige kokosmelksaus
- Bistik Tahu - tahuplakken met ui en ketjap
- Halabos na Hipon - knoflookboter garnalen
- Ayam Ingkung
- Kalimbu - gestoomde cassave-banaan met kokos cookies
- Hati Ampela Mercon - pittige gebakken kippenlevertjes
- Tumis Buncis Daging Cincang - roerbak van haricot verts met gehakt
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...