Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
1 Comment
Kong Pao Kai - kip met groenten en pinda's

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Kong Pao Kai
kip met groenten en pinda's

Ingrediënten:
500 gr kipfilet
125 gr pinda's
7 gedroogde rode chilipepers
1/4 theel gehakte gedroogde chili pepers (vlokken)
2 teentjes knoflook
4 eetl olie
1 groene paprika
1 rode paprika
125 gr bamboescheuten
125 gr water kastanjes
4 lenteuitjes

ingrediënten marinade:
2 eetl oestersaus
2 eetl rijstwijn
1 theel maizena

ingrediënten saus:
2 eetl kecap asin
2 eetl rijstazijn
4 eetl kippenbouillon
1 theel palmsuiker
2 teentjes knoflook
1 theel maizena
1 theel sesam olie

Bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar en marineer hiermee het vlees voor tenminste 45 minuten. Snijd de parika's in stukjes, de bamboescheuten in reepjes en de waterkastanjes in plakjes. Snijd de lenteuitjes in 3 cm lange stukjes en hak de knoflook fijn.Wrijf of maal de knoflook voor de saus fijn tot een pasta en meng dit met de overige ingrediënten voor de saus.
Verhit in een wok de olie en bak hierin de knoflook, de chilipepers en de pinda's voor 30 seconden. Voeg dan het vlees en de marinade toe en bak dit voor 4 minuten. Vervolgens de groenten toevoegen en nog 3 minuten bakken. Dan de saus toevoegen en nog 1 minuut laten koken totdat de saus in ingedikt en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

who is online

We hebben 74 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41932412