Kong Pao Kai
kip met groenten en pinda's
Ingrediënten:
500 gr kipfilet
125 gr pinda's
7 gedroogde rode chilipepers
1/4 theel gehakte gedroogde chili pepers (vlokken)
2 teentjes knoflook
4 eetl olie
1 groene paprika
1 rode paprika
125 gr bamboescheuten
125 gr water kastanjes
4 lenteuitjes
ingrediënten marinade:
2 eetl oestersaus
2 eetl rijstwijn
1 theel maizena
ingrediënten saus:
2 eetl kecap asin
2 eetl rijstazijn
4 eetl kippenbouillon
1 theel palmsuiker
2 teentjes knoflook
1 theel maizena
1 theel sesam olie
Bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar en marineer hiermee het vlees voor tenminste 45 minuten. Snijd de parika's in stukjes, de bamboescheuten in reepjes en de waterkastanjes in plakjes. Snijd de lenteuitjes in 3 cm lange stukjes en hak de knoflook fijn.Wrijf of maal de knoflook voor de saus fijn tot een pasta en meng dit met de overige ingrediënten voor de saus.
Verhit in een wok de olie en bak hierin de knoflook, de chilipepers en de pinda's voor 30 seconden. Voeg dan het vlees en de marinade toe en bak dit voor 4 minuten. Vervolgens de groenten toevoegen en nog 3 minuten bakken. Dan de saus toevoegen en nog 1 minuut laten koken totdat de saus in ingedikt en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Udang Petai Balado - pittig gebakken garnalen
- Nuea Paad Prig - vlees met pepers
- Neua Pad Prik - gebakken gemarineerd rundvlees met chilis
- Neur Pad Num Mun Hoy - Rundvlees in oestersaus
- Neua Daet Diao - zon gedroogde gebakken reepjes rundvlees
- Mu Yang Takrai - spare ribs met citroengras
- Mu Sam Chun Pad Puk - roerbak van varkensvlees/bacon met kool
- Mu Dad Diew - gebakken gedroogd varkensvlees met sesame zaad
- Moo Brio Wan - varkensvlees in een zoetzure saus
- Look Chin Mu Tod - gefrituurde varkensgehakt balletjes
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...