logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Kong Pao Kai
kip met groenten en pinda's

Ingrediënten:
500 gr kipfilet
125 gr pinda's
7 gedroogde rode chilipepers
1/4 theel gehakte gedroogde chili pepers (vlokken)
2 teentjes knoflook
4 eetl olie
1 groene paprika
1 rode paprika
125 gr bamboescheuten
125 gr water kastanjes
4 lenteuitjes

ingrediënten marinade:
2 eetl oestersaus
2 eetl rijstwijn
1 theel maizena

ingrediënten saus:
2 eetl kecap asin
2 eetl rijstazijn
4 eetl kippenbouillon
1 theel palmsuiker
2 teentjes knoflook
1 theel maizena
1 theel sesam olie

Bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar en marineer hiermee het vlees voor tenminste 45 minuten. Snijd de parika's in stukjes, de bamboescheuten in reepjes en de waterkastanjes in plakjes. Snijd de lenteuitjes in 3 cm lange stukjes en hak de knoflook fijn.Wrijf of maal de knoflook voor de saus fijn tot een pasta en meng dit met de overige ingrediënten voor de saus.
Verhit in een wok de olie en bak hierin de knoflook, de chilipepers en de pinda's voor 30 seconden. Voeg dan het vlees en de marinade toe en bak dit voor 4 minuten. Vervolgens de groenten toevoegen en nog 3 minuten bakken. Dan de saus toevoegen en nog 1 minuut laten koken totdat de saus in ingedikt en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 151 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44397597