Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Xiao Mian - 重庆小面 - pittige gevulde mie

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Xiao Mian - 重庆小面
pittige gevulde mie

Ingrediënten:
200 gr mie (tarwe)
100 gr kangkung/bok choy
water

Ingrediënten vulling:
100 gr runder/varkensgehakt
2 cm jahe, gehakt
1 eetl Ya Cai/Zha Cai (gepekelde mosterdkool), gehakt
1/4 theel gedroogde chili poeder
1 theel Shaoxing rijstwijn
2 theel zoete bonen saus (Tian Mian Jing)
1 eetl olie

Ingrediënten bouillon:
300 ml bouillon
100 gr kikkererwten, gekookt
2 eetl lichte soja saus
2 theel zwarte rijstazijn
2 eetl chilli olie
1/2 theel sichuan peper
2 cm jahe, gehakt
2 teentjes knoflook, gehakt
1/2 theel sesame olie
1/4 theel palmsuiker

Garnering:
1 eetl cashew noten, gehakt
1 eetl lente-ui, gehakt

Bereiding:
Verhit in een pan de olie en bak het gehakt met de knoflook rul. Voeg dan de mosterdkool, de chilli poeder en de rijstwijn toe en meng goed. Als het droog begint te worden dan de zoete bonen saus toevoegen en meng goed en bak nog voor 30 seconden en zet apart.

Verhit in een pan het water en cook de mie gaar. Voeg op het laatst de kangkung toe en blancheer deze. Giet af en laar het uitlekken. Verhit in een pan de bouillon samen met de onverige ingrediënten en breng aan de kook.

Schep wat mie en de kangkung in een kom en schep daarover de bouillon en de vulling. Strooi de cashew noten en de lente-ui erover en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 193 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41036300