zoeken
Recente reacties

21 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- kaki babi kecap sayuran - varkenspoten
- Lalab Seldri
- Acar Ikan Kuning - vis in zure saus
- Dendeng blado - Krokant gebakken rundvlees
- Ikan Cakalang Fufu - Gestoofde tonijn
- Yum Taent Kwa - komkommersalade
- Kambing Masak Asam Pedas - gebakken rund/lamsvlees in pittige saus
- Sayur Lombok Rebung - pittig gestoofde bamboescheuten in romige saus
- Sambal Tempe Mercon - zeer pittig gebakken tempe
- Bagoong Balayan Guisado - Balayan vissaus
Xiao Mian - 重庆小面 - pittige gevulde mie


Xiao Mian - 重庆小面
pittige gevulde mie
Ingrediënten:
200 gr mie (tarwe)
100 gr kangkung/bok choy
water
Ingrediënten vulling:
100 gr runder/varkensgehakt
2 cm jahe, gehakt
1 eetl Ya Cai/Zha Cai (gepekelde mosterdkool), gehakt
1/4 theel gedroogde chili poeder
1 theel Shaoxing rijstwijn
2 theel zoete bonen saus (Tian Mian Jing)
1 eetl olie
Ingrediënten bouillon:
300 ml bouillon
100 gr kikkererwten, gekookt
2 eetl lichte soja saus
2 theel zwarte rijstazijn
2 eetl chilli olie
1/2 theel sichuan peper
2 cm jahe, gehakt
2 teentjes knoflook, gehakt
1/2 theel sesame olie
1/4 theel palmsuiker
Garnering:
1 eetl cashew noten, gehakt
1 eetl lente-ui, gehakt
Bereiding:
Verhit in een pan de olie en bak het gehakt met de knoflook rul. Voeg dan de mosterdkool, de chilli poeder en de rijstwijn toe en meng goed. Als het droog begint te worden dan de zoete bonen saus toevoegen en meng goed en bak nog voor 30 seconden en zet apart.
Verhit in een pan het water en cook de mie gaar. Voeg op het laatst de kangkung toe en blancheer deze. Giet af en laar het uitlekken. Verhit in een pan de bouillon samen met de onverige ingrediënten en breng aan de kook.
Schep wat mie en de kangkung in een kom en schep daarover de bouillon en de vulling. Strooi de cashew noten en de lente-ui erover en serveer.
pittige gevulde mie
Ingrediënten:
200 gr mie (tarwe)
100 gr kangkung/bok choy
water
Ingrediënten vulling:
100 gr runder/varkensgehakt
2 cm jahe, gehakt
1 eetl Ya Cai/Zha Cai (gepekelde mosterdkool), gehakt
1/4 theel gedroogde chili poeder
1 theel Shaoxing rijstwijn
2 theel zoete bonen saus (Tian Mian Jing)
1 eetl olie
Ingrediënten bouillon:
300 ml bouillon
100 gr kikkererwten, gekookt
2 eetl lichte soja saus
2 theel zwarte rijstazijn
2 eetl chilli olie
1/2 theel sichuan peper
2 cm jahe, gehakt
2 teentjes knoflook, gehakt
1/2 theel sesame olie
1/4 theel palmsuiker
Garnering:
1 eetl cashew noten, gehakt
1 eetl lente-ui, gehakt
Bereiding:
Verhit in een pan de olie en bak het gehakt met de knoflook rul. Voeg dan de mosterdkool, de chilli poeder en de rijstwijn toe en meng goed. Als het droog begint te worden dan de zoete bonen saus toevoegen en meng goed en bak nog voor 30 seconden en zet apart.
Verhit in een pan het water en cook de mie gaar. Voeg op het laatst de kangkung toe en blancheer deze. Giet af en laar het uitlekken. Verhit in een pan de bouillon samen met de onverige ingrediënten en breng aan de kook.
Schep wat mie en de kangkung in een kom en schep daarover de bouillon en de vulling. Strooi de cashew noten en de lente-ui erover en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.