Xiao Mian - 重庆小面
pittige gevulde mie
Ingrediënten:
200 gr mie (tarwe)
100 gr kangkung/bok choy
water
Ingrediënten vulling:
100 gr runder/varkensgehakt
2 cm jahe, gehakt
1 eetl Ya Cai/Zha Cai (gepekelde mosterdkool), gehakt
1/4 theel gedroogde chili poeder
1 theel Shaoxing rijstwijn
2 theel zoete bonen saus (Tian Mian Jing)
1 eetl olie
Ingrediënten bouillon:
300 ml bouillon
100 gr kikkererwten, gekookt
2 eetl lichte soja saus
2 theel zwarte rijstazijn
2 eetl chilli olie
1/2 theel sichuan peper
2 cm jahe, gehakt
2 teentjes knoflook, gehakt
1/2 theel sesame olie
1/4 theel palmsuiker
Garnering:
1 eetl cashew noten, gehakt
1 eetl lente-ui, gehakt
Bereiding:
Verhit in een pan de olie en bak het gehakt met de knoflook rul. Voeg dan de mosterdkool, de chilli poeder en de rijstwijn toe en meng goed. Als het droog begint te worden dan de zoete bonen saus toevoegen en meng goed en bak nog voor 30 seconden en zet apart.
Verhit in een pan het water en cook de mie gaar. Voeg op het laatst de kangkung toe en blancheer deze. Giet af en laar het uitlekken. Verhit in een pan de bouillon samen met de onverige ingrediënten en breng aan de kook.
Schep wat mie en de kangkung in een kom en schep daarover de bouillon en de vulling. Strooi de cashew noten en de lente-ui erover en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Daging smoor - Gestoofd rundvlees
- Ayam Kuah Tongseng - gestoofde kip in romige saus
- Pulutan udang - Garnalenrolletjes
- Lapek Segan - rijst/bananen pakketjes
- Pa Piong Manu - Kip in bambukoker/bananenblad
- Kalining - Gestoofd varkensvlees
- Rawon Bebek - donkere vleessoep met eend
- Dadar jawa pedis betul - Javaanse omelet
- Ayam Kecap Istimewa - gebakken kip in kecapsaus
- Gulai Kambing Sedap Wangi - geurig stoofpotje van lamsvlees
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...