Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Xiao Mian - 重庆小面 - pittige gevulde mie

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Xiao Mian - 重庆小面
pittige gevulde mie

Ingrediënten:
200 gr mie (tarwe)
100 gr kangkung/bok choy
water

Ingrediënten vulling:
100 gr runder/varkensgehakt
2 cm jahe, gehakt
1 eetl Ya Cai/Zha Cai (gepekelde mosterdkool), gehakt
1/4 theel gedroogde chili poeder
1 theel Shaoxing rijstwijn
2 theel zoete bonen saus (Tian Mian Jing)
1 eetl olie

Ingrediënten bouillon:
300 ml bouillon
100 gr kikkererwten, gekookt
2 eetl lichte soja saus
2 theel zwarte rijstazijn
2 eetl chilli olie
1/2 theel sichuan peper
2 cm jahe, gehakt
2 teentjes knoflook, gehakt
1/2 theel sesame olie
1/4 theel palmsuiker

Garnering:
1 eetl cashew noten, gehakt
1 eetl lente-ui, gehakt

Bereiding:
Verhit in een pan de olie en bak het gehakt met de knoflook rul. Voeg dan de mosterdkool, de chilli poeder en de rijstwijn toe en meng goed. Als het droog begint te worden dan de zoete bonen saus toevoegen en meng goed en bak nog voor 30 seconden en zet apart.

Verhit in een pan het water en cook de mie gaar. Voeg op het laatst de kangkung toe en blancheer deze. Giet af en laar het uitlekken. Verhit in een pan de bouillon samen met de onverige ingrediënten en breng aan de kook.

Schep wat mie en de kangkung in een kom en schep daarover de bouillon en de vulling. Strooi de cashew noten en de lente-ui erover en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 196 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41934708