Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Xiao Mian - 重庆小面 - pittige gevulde mie

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Xiao Mian - 重庆小面
pittige gevulde mie

Ingrediënten:
200 gr mie (tarwe)
100 gr kangkung/bok choy
water

Ingrediënten vulling:
100 gr runder/varkensgehakt
2 cm jahe, gehakt
1 eetl Ya Cai/Zha Cai (gepekelde mosterdkool), gehakt
1/4 theel gedroogde chili poeder
1 theel Shaoxing rijstwijn
2 theel zoete bonen saus (Tian Mian Jing)
1 eetl olie

Ingrediënten bouillon:
300 ml bouillon
100 gr kikkererwten, gekookt
2 eetl lichte soja saus
2 theel zwarte rijstazijn
2 eetl chilli olie
1/2 theel sichuan peper
2 cm jahe, gehakt
2 teentjes knoflook, gehakt
1/2 theel sesame olie
1/4 theel palmsuiker

Garnering:
1 eetl cashew noten, gehakt
1 eetl lente-ui, gehakt

Bereiding:
Verhit in een pan de olie en bak het gehakt met de knoflook rul. Voeg dan de mosterdkool, de chilli poeder en de rijstwijn toe en meng goed. Als het droog begint te worden dan de zoete bonen saus toevoegen en meng goed en bak nog voor 30 seconden en zet apart.

Verhit in een pan het water en cook de mie gaar. Voeg op het laatst de kangkung toe en blancheer deze. Giet af en laar het uitlekken. Verhit in een pan de bouillon samen met de onverige ingrediënten en breng aan de kook.

Schep wat mie en de kangkung in een kom en schep daarover de bouillon en de vulling. Strooi de cashew noten en de lente-ui erover en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 105 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40920386