zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
Wu Xiang Fen - 五香粉 - vijfkruiden poeder


Wu Xiang Fen - 五香粉
vijfkruiden poeder
Ingrediënten:
10 gr steranijs
10 gr venkelzaad
5 gr Sichuan peper
5 gr Chinese/cassia kaneel (anders 2 1/2 gr gewone kaneel)
2 gr kruidnagel
optioneel:
2 gr witte peper
Bereiding:
Breek de steranijs in stukken. Verwijder de zwarte zaden van de Sichuan peper. Breek de kaneel in stukjes. Leg alles in een pan en rooster op laag/iddelhoog vuur. Wanneer het venkelzaad donker begint te worden, dan van het vuur af en laat het afkoelen.
Wrijf of maal de ingrediënten daarna fijn tot een poeder. Zeef het poeder daarna.
vijfkruiden poeder
Ingrediënten:
10 gr steranijs
10 gr venkelzaad
5 gr Sichuan peper
5 gr Chinese/cassia kaneel (anders 2 1/2 gr gewone kaneel)
2 gr kruidnagel
optioneel:
2 gr witte peper
Bereiding:
Breek de steranijs in stukken. Verwijder de zwarte zaden van de Sichuan peper. Breek de kaneel in stukjes. Leg alles in een pan en rooster op laag/iddelhoog vuur. Wanneer het venkelzaad donker begint te worden, dan van het vuur af en laat het afkoelen.
Wrijf of maal de ingrediënten daarna fijn tot een poeder. Zeef het poeder daarna.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.