Wu Xiang Fen - 五香粉
vijfkruiden poeder
Ingrediënten:
10 gr steranijs
10 gr venkelzaad
5 gr Sichuan peper
5 gr Chinese/cassia kaneel (anders 2 1/2 gr gewone kaneel)
2 gr kruidnagel
optioneel:
2 gr witte peper
Bereiding:
Breek de steranijs in stukken. Verwijder de zwarte zaden van de Sichuan peper. Breek de kaneel in stukjes. Leg alles in een pan en rooster op laag/iddelhoog vuur. Wanneer het venkelzaad donker begint te worden, dan van het vuur af en laat het afkoelen.
Wrijf of maal de ingrediënten daarna fijn tot een poeder. Zeef het poeder daarna.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal Goreng Ati - gebakken kippenlevertjes
- Sambal goreng buncis - boontjes
- Bubuh Sumsum - Pap van rijstebloem
- Malbi - Gestoofd geitenvlees
- Doong Gwoo Chow Ngau Yook - roerbak van rundvlees met paddenstoelen
- Daging Rujak - gekruid rundvlees
- Bening Bayam Jagung Manis - gestoofde spinazie met mais
- ham en wintermeloen soep
- Pindang Telur Petis - gebakken eieren in een sambal saus van petis
- Soto Ayam Purwakarta
Recente Reacties
Moo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoJa en nee Ons recept is een oud en authentiek recept, maar er zijn modernere versies te vindenMoo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoHeerlijk gerecht, maar dit recept is incompleet. Essentiële ingredienten die ontbreken 20 g koriander ...Moo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoJa, maar dat is het Kai gewordenMoo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoKan het ook met kippen blokjesBalado Telur Cabai Hijau - eieren in groene peper saus
1 month agowerkelijk erg lekker, ga ik vaker maken, heerlijk!!!