Wu Xiang Fen - 五香粉
vijfkruiden poeder
Ingrediënten:
10 gr steranijs
10 gr venkelzaad
5 gr Sichuan peper
5 gr Chinese/cassia kaneel (anders 2 1/2 gr gewone kaneel)
2 gr kruidnagel
optioneel:
2 gr witte peper
Bereiding:
Breek de steranijs in stukken. Verwijder de zwarte zaden van de Sichuan peper. Breek de kaneel in stukjes. Leg alles in een pan en rooster op laag/iddelhoog vuur. Wanneer het venkelzaad donker begint te worden, dan van het vuur af en laat het afkoelen.
Wrijf of maal de ingrediënten daarna fijn tot een poeder. Zeef het poeder daarna.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ayam Goreng - gebakken gekruide kip
- Ayam Cincane 2 - kip met groene tomaten
- Acar kedondong - Zoetzuur van ambarella
- Bubur Tajin Biruh - Groene pap
- Itik bebanam - Geroosterde eend
- Pindang Ayam Labu Kuning - gestoofde gekruide kip met pompoen
- Ayam Pelalah
- Piendang Kluwek - varkensvlees in kruidige saus
- Kari Deli - rundvlees met aardappelen in een kruidige saus
- Daging Masak Rempah - rundvlees in een pittige saus
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...