Yook Nup Fun See
Su-un met varkensvlees
Ingrediënten:
125 gr glass noodles / su-un / laksa
185 gr varkensvlees filet
4 shiitake paddenstoelen
1 eetl Shaoxing rijstwijn
1 eetl lichte sojasaus
1 theel zout
200 ml kippenbouillon (zie recept)
1 eetl maizena
4 lente-ui
5 cm jahe
2 eetl toban jiang / chiliebonen saus
1 rode lombok
2 eetl koriander blad, gehakt
5 eetl olie
kokend water
Bereiding:
Week de su-un voor 5 minuten in kokend water/ Laat het daarna uitlekken en knip het in stukken en zet apart. Verwijder de steel van de paddenstoelen en snijd de paddenstoelen in dunne reepjes. Snijd het vlees in blokjes. Snijd de lente-ui en de lombok in dunne ringen. Rasp de jahe. Meng de rijstwijn met de sojasaus, het zout en de maizena en zet apart.
Verhit in een pan de olie op hoog vuur en bak het vlees samen met de paddenstoelen totdat het vlees gaar is. Dan de lente-ui en de jahe toevoegen en meng goed. Dan de toban jiang toevoegen en bak al roerend op middelhoog vuur voor 2 minuten.
Dan de rijstwijnsaus toevoegen en meng goed en breng aan de kook. Dan de su-un toevoegen en bak op laag vuur totdat het vocht is geabsorbeerd. Meng dan de koriander erdoor en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Bandeng Goreng Bumbu Bali - pittig gebakken vis
- Rempejek - hartige pindakoekjes
- Kupat Tahu - ketupat met tahu in pindasaus
- Dugo - gestoomd gekruid kleefrijst met banaan
- Mi Rebus Aceh (Aceh) - gele mie met groenten en vlees
- Pacari - ananas curry
- Sambal goreng telor petis
- Dendeng Ragi - gekruid rundvlees met kokos
- Oblok-oblok kuning - tahoe/tempégerecht met boontjes
- Havita - kokos-cassavecake
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...