zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Kering Singkong Pedas - pittige cassave chips
- Semur Terung - smoor/stoofpotje van groene aubergine
- Ayam Putih
- Kripik Pisang - Krupuk - kroepoek banaan
- Nasi Betawi
- Babi ketjap
- Kai Look Kui - pittige eieren
- Sambal Goreng Tahu Tempeh
- Sambal Ati - sambal lever
- Bawal Panggang Bumbu Taoco - vis gebakken in een kruidige saus
Yook Nup Fun See - Su-un met varkensvlees


Yook Nup Fun See
Su-un met varkensvlees
Ingrediënten:
125 gr glass noodles / su-un / laksa
185 gr varkensvlees filet
4 shiitake paddenstoelen
1 eetl Shaoxing rijstwijn
1 eetl lichte sojasaus
1 theel zout
200 ml kippenbouillon (zie recept)
1 eetl maizena
4 lente-ui
5 cm jahe
2 eetl toban jiang / chiliebonen saus
1 rode lombok
2 eetl koriander blad, gehakt
5 eetl olie
kokend water
Bereiding:
Week de su-un voor 5 minuten in kokend water/ Laat het daarna uitlekken en knip het in stukken en zet apart. Verwijder de steel van de paddenstoelen en snijd de paddenstoelen in dunne reepjes. Snijd het vlees in blokjes. Snijd de lente-ui en de lombok in dunne ringen. Rasp de jahe. Meng de rijstwijn met de sojasaus, het zout en de maizena en zet apart.
Verhit in een pan de olie op hoog vuur en bak het vlees samen met de paddenstoelen totdat het vlees gaar is. Dan de lente-ui en de jahe toevoegen en meng goed. Dan de toban jiang toevoegen en bak al roerend op middelhoog vuur voor 2 minuten.
Dan de rijstwijnsaus toevoegen en meng goed en breng aan de kook. Dan de su-un toevoegen en bak op laag vuur totdat het vocht is geabsorbeerd. Meng dan de koriander erdoor en serveer.
Su-un met varkensvlees
Ingrediënten:
125 gr glass noodles / su-un / laksa
185 gr varkensvlees filet
4 shiitake paddenstoelen
1 eetl Shaoxing rijstwijn
1 eetl lichte sojasaus
1 theel zout
200 ml kippenbouillon (zie recept)
1 eetl maizena
4 lente-ui
5 cm jahe
2 eetl toban jiang / chiliebonen saus
1 rode lombok
2 eetl koriander blad, gehakt
5 eetl olie
kokend water
Bereiding:
Week de su-un voor 5 minuten in kokend water/ Laat het daarna uitlekken en knip het in stukken en zet apart. Verwijder de steel van de paddenstoelen en snijd de paddenstoelen in dunne reepjes. Snijd het vlees in blokjes. Snijd de lente-ui en de lombok in dunne ringen. Rasp de jahe. Meng de rijstwijn met de sojasaus, het zout en de maizena en zet apart.
Verhit in een pan de olie op hoog vuur en bak het vlees samen met de paddenstoelen totdat het vlees gaar is. Dan de lente-ui en de jahe toevoegen en meng goed. Dan de toban jiang toevoegen en bak al roerend op middelhoog vuur voor 2 minuten.
Dan de rijstwijnsaus toevoegen en meng goed en breng aan de kook. Dan de su-un toevoegen en bak op laag vuur totdat het vocht is geabsorbeerd. Meng dan de koriander erdoor en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.