Inihaw Na Liempo
gegrild varkensbuik (pork belly) met dipsaus
Ingrediënten:
2 citroenen, sap
4 eetl vissaus
1 bol knoflook
2 rode rawits
2 eetl plamsuiker
1 theel zout
1/2 theel peper
1000 gr pork belly
2 eetl oestersaus
1 eetl olie
ingrediënten dipsaus:
250 ml witte azijn
4 teentjes knoflook
1 sjalot
3 rode rawits
1/4 theel zout
1/8 theel peper
Bereiding:
Hak de knoflook en de rawits fijn. Meng het citroensap met de vissaus, de knoflook, de rawits, de palmsuiker, het zout en de peper en roer totdat de palmsuiker en het zout zijn opgelost. Marineer hiermee het vlees voor tenminste 12 uur. Schep het vlees uit de marinade en giet 250 ml van de marinade in een pan en breng aan de kook voor 4 minuten. Meng de oestersaus en de olie door de marinade.
Rooster het vlees voor 3 minuten aan elke kant. Bedruip daarna het vlees regelmatig met de saus en rooster het vervolgens in 10 minuten gaar en bruin. Snijd het vlees daarna in stukken en serveer daarbij de dipsaus.
Bereiding dipsaus:
Hak de knoflook, de sjalot en de rawits fijn en meng dit met de azijn, de peper en het zout.