Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Inihaw Na Liempo - gegrild varkensbuik (pork belly) met dipsaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Inihaw Na Liempo
gegrild varkensbuik (pork belly) met dipsaus

Ingrediënten:
2 citroenen, sap
4 eetl vissaus
1 bol knoflook
2 rode rawits
2 eetl plamsuiker
1 theel zout
1/2 theel peper
1000 gr pork belly 
2 eetl oestersaus
1 eetl olie
 
ingrediënten dipsaus:
250 ml witte azijn
4 teentjes knoflook
1 sjalot
3 rode rawits
1/4 theel zout
1/8 theel peper
 
Bereiding:
Hak de knoflook en de rawits fijn. Meng het citroensap met de vissaus, de knoflook, de rawits, de palmsuiker, het zout en de peper en roer totdat de palmsuiker en het zout zijn opgelost. Marineer hiermee het vlees voor tenminste 12 uur. Schep het vlees uit de marinade en giet 250 ml van de marinade in een pan en breng aan de kook voor 4 minuten. Meng de oestersaus en de olie door de marinade.
Rooster het vlees voor 3 minuten aan elke kant. Bedruip daarna het vlees regelmatig met de saus en rooster het vervolgens in 10 minuten gaar en bruin. Snijd het vlees daarna in stukken en serveer daarbij de dipsaus.
 
Bereiding dipsaus:
Hak de knoflook, de sjalot en de rawits fijn en meng dit met de azijn, de peper en het zout.
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 171 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41925744