Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Pindang siap - Kip in pindangsaus

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief Ster inactief
 
Pindang siap
Kip in pindangsaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
7 jeruk purut blaadjes
2 serehstengels, gekneusd
zout naar smaak
1500 ml water

Haluskan:
boemboe:
5 kemirinoten
1 theel. trasi bakar
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
5 rode lomboks,
6 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
1 cm kencur
3 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip in stukjes en de jerut purutblaadjes zeer fijn. Verhit het water in een pan en voeg daar de jerut purutblaadjes aan toe. Laat het water eerst zolang koken totdat het groen kleurt. Voeg dan all overige ingrediënten aan toe en laat de kip zachtjes in 45 minuten gaar stoven.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 114 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42108344