logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Pindang siap
Kip in pindangsaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
7 jeruk purut blaadjes
2 serehstengels, gekneusd
zout naar smaak
1500 ml water

Haluskan:
boemboe:
5 kemirinoten
1 theel. trasi bakar
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
5 rode lomboks,
6 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
1 cm kencur
3 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip in stukjes en de jerut purutblaadjes zeer fijn. Verhit het water in een pan en voeg daar de jerut purutblaadjes aan toe. Laat het water eerst zolang koken totdat het groen kleurt. Voeg dan all overige ingrediënten aan toe en laat de kip zachtjes in 45 minuten gaar stoven.

Add comment

Submit

who is online

We have 57 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421661