Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Zoetzure gestoofde kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Zoetzure gestoofde kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip van 1000 gr
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 eetl azijn
1/2 eetl gula jawa
4 cm gember (jahe/djahé)
1 eetl ketjap manis
1 theel trassi
zout en peper naar smaak
450 ml water

Cara Membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken en de sjalotten, de gember en de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan 3 eetl olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en bak dit rondom bruin. Vervolgens de gember, de ketjap, de suiker, zout en peper en het water toevoegen. Laat het geheel nog 45 minuten sudderen totdat de kip gaar is
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 150 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41902440