zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Ayam Tumis Asam Manis - roerbak van gezoete kip
- Ikan Kuah - Vissoep
- Pengat bungkus - Geroosterde vis in bananenblad
- Tumis Bunga Durian - gebakken durianbloemen
- Smoor Jengkol
- Sambal Goreng Udang Asam - pikant gebakken garnalen
- Daging Madura - Madurees gebakken rundvlees
- Sambal kemiri 2 - Sambal met kemirinootjes
- Sambal terong - sambal van aubergine
- Ikan Nila Dan Udang Galah Bakar - Geroosterde vis en grote gamba’s
Zoetzure gestoofde kip


Zoetzure gestoofde kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip van 1000 gr
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 eetl azijn
1/2 eetl gula jawa
4 cm gember (jahe/djahé)
1 eetl ketjap manis
1 theel trassi
zout en peper naar smaak
450 ml water
Cara Membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken en de sjalotten, de gember en de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan 3 eetl olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en bak dit rondom bruin. Vervolgens de gember, de ketjap, de suiker, zout en peper en het water toevoegen. Laat het geheel nog 45 minuten sudderen totdat de kip gaar is
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip van 1000 gr
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 eetl azijn
1/2 eetl gula jawa
4 cm gember (jahe/djahé)
1 eetl ketjap manis
1 theel trassi
zout en peper naar smaak
450 ml water
Cara Membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken en de sjalotten, de gember en de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan 3 eetl olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en bak dit rondom bruin. Vervolgens de gember, de ketjap, de suiker, zout en peper en het water toevoegen. Laat het geheel nog 45 minuten sudderen totdat de kip gaar is
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.