logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Sambal Goreng Bledeg
een bliksemse kip met eieren

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
10 eieren
11 rode lomboks
20 rode rawits
8 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 eetl zout
1/2 theel plamsuiker
300 ml water
1000 ml santen
2 eetl olie
 
Cara membuat:
bereidng:
Snijd de kip in 10 stukken. Snijd de lomboks en de rawits fijn. Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. 
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes en de knoflook voor 4 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze rondom bruin. Dan de lomboks en de rawits toevoegen en bak deze zacht. Vervolgens het water toevoegen en kook de kip vrijwel gaar.
Vervolgens de santen toevoegen met het zout en de palmsuiker en meng. Breek de eieren boven de pan een voor een en roer alles goed door. Breng aan de kook en roer totdat de eieren gestold zijn.
 

Add comment

Submit

who is online

We have 81 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160522