Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Tumis Ayam Kemangi - roerbak van kip met kemangi

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Tumis Ayam Kemangi
roerbak van kip met kemangi

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kip filet
50 gr kemangi / citroenbasilicum
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks / spaanse pepers
1 cm laos
2 salam blaadjes
1/2 theel ketumbar
2 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel peper
100 ml water
olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine stukjes, de knoflook en de sjalotjes in dunne plakjes. Ontpit de lomboks en snijd deze in dunne reepjes. Rasp de laos.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de kip bruin en gaar en zet apart. Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de knoflook, de sjalotjes, de lomboks, de laos en de salam voor 4 minuten. Voeg dan de ketumbar, de kecap, het zout en de peper toe en meng goed.
Dan de kip en het water toevoegen en breng langzaam aan de kook. Schep de kemangi erdoor en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 388 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42091843