zoeken
Recente reacties

21 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
- Nasi Dagang - gekruide en in kokosmelk gestoomde rijst
- Rempejek katjang - rijstemeelkoekjes met pinda's
- Ayam Kacang Bukittingga - Kip met pinda's
- Rujak rode bes
- Kerrie Ayam Jawa - kip kerrie
- Bubur sagu - sago pap
- Frikadel Kol Jawa - gevulde koolpakjes
- Tongseng Sapi - Rundvlees in een pittige kecap saus
- Kwetiau Goreng Sayuran - gebakken rijstmie met groenten
Tumis Ayam Kemangi - roerbak van kip met kemangi


Tumis Ayam Kemangi
roerbak van kip met kemangi
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kip filet
50 gr kemangi / citroenbasilicum
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks / spaanse pepers
1 cm laos
2 salam blaadjes
1/2 theel ketumbar
2 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel peper
100 ml water
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine stukjes, de knoflook en de sjalotjes in dunne plakjes. Ontpit de lomboks en snijd deze in dunne reepjes. Rasp de laos.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de kip bruin en gaar en zet apart. Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de knoflook, de sjalotjes, de lomboks, de laos en de salam voor 4 minuten. Voeg dan de ketumbar, de kecap, het zout en de peper toe en meng goed.
Dan de kip en het water toevoegen en breng langzaam aan de kook. Schep de kemangi erdoor en serveer.
roerbak van kip met kemangi
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kip filet
50 gr kemangi / citroenbasilicum
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks / spaanse pepers
1 cm laos
2 salam blaadjes
1/2 theel ketumbar
2 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel peper
100 ml water
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine stukjes, de knoflook en de sjalotjes in dunne plakjes. Ontpit de lomboks en snijd deze in dunne reepjes. Rasp de laos.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de kip bruin en gaar en zet apart. Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de knoflook, de sjalotjes, de lomboks, de laos en de salam voor 4 minuten. Voeg dan de ketumbar, de kecap, het zout en de peper toe en meng goed.
Dan de kip en het water toevoegen en breng langzaam aan de kook. Schep de kemangi erdoor en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.