banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 3 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon1 Comment
Babi Panggang - geroosterd plakjes vlees met in zoet-zure saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Babi Panggang
geroosterd plakjes vlees met in zoet-zure saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr varkensvlees (schouderkarbonade, fricandeau, mager buikspek)
peper en zout naar smaak

bahan-bahan marinade:
3 teentjes knoflook
1 ui
3 eetl ketjap manis
1/2 limoen (sap)
2 rode lomboks
3 cm gember (jahe/djahé)
3 eetl rijstwijn
3 eetl olie

Bahan-bahan saus:
3 rode lomboks
1 eetl ketjap manis
2 eetl azijn
zout en peper naar smaak
100 ml tomatenketchup
1 eetl maizena
250 ml water
6 cm gember (jahe/djahé)*

Taburan:
garnering:
3 eetl acar campur (atjar tjampoer)

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in plakken van 3 cm dik en kerf deze plakken in met een tussenruimte van 3 cm. Wrijf het vlees in met de peper en het zout.
Wrijf de lomboks, de gember en de knoflook fijn en snijd de ui zeer fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de ui voor 2 minuten en voeg dan de overige ingrediënten toe en bak dit 1 minuut door. Laat het vervolgens afkoelen en marineer hiermee het vlees voor tenminste 2 uur.
Rooster vervolgens het vlees boven een houtskoolvuurtje in 30 minuten krokant en gaar. Bestrijk het vlees regelmatig met de marinade.

Voor de saus wrijf eerst de lomboks en de gember fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water en voeg de overige ingreiënten toe. Breng het aan de kook en bindt de saus met de maizena.

Leg op een schaal de acar en daarboven de plakjes vlees. Giet vervolgens de saus erover en serveer.

* kan vervangen worden door 3 eetl gembersap of 3 eetl bakgember
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

who is online

We hebben 110 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38717578