banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Jet van Steijn 5 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 6 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
Icon 1 Comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Babi Panggang
geroosterd plakjes vlees met in zoet-zure saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr varkensvlees (schouderkarbonade, fricandeau, mager buikspek)
peper en zout naar smaak

bahan-bahan marinade:
3 teentjes knoflook
1 ui
3 eetl ketjap manis
1/2 limoen (sap)
2 rode lomboks
3 cm gember (jahe/djahé)
3 eetl rijstwijn
3 eetl olie

Bahan-bahan saus:
3 rode lomboks
1 eetl ketjap manis
2 eetl azijn
zout en peper naar smaak
100 ml tomatenketchup
1 eetl maizena
250 ml water
6 cm gember (jahe/djahé)*

Taburan:
garnering:
3 eetl acar campur (atjar tjampoer)

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in plakken van 3 cm dik en kerf deze plakken in met een tussenruimte van 3 cm. Wrijf het vlees in met de peper en het zout.
Wrijf de lomboks, de gember en de knoflook fijn en snijd de ui zeer fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de ui voor 2 minuten en voeg dan de overige ingrediënten toe en bak dit 1 minuut door. Laat het vervolgens afkoelen en marineer hiermee het vlees voor tenminste 2 uur.
Rooster vervolgens het vlees boven een houtskoolvuurtje in 30 minuten krokant en gaar. Bestrijk het vlees regelmatig met de marinade.

Voor de saus wrijf eerst de lomboks en de gember fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water en voeg de overige ingreiënten toe. Breng het aan de kook en bindt de saus met de maizena.

Leg op een schaal de acar en daarboven de plakjes vlees. Giet vervolgens de saus erover en serveer.

* kan vervangen worden door 3 eetl gembersap of 3 eetl bakgember
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

who is online

We hebben 105 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36365065