banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 1 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Icon 1 Comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Babi Panggang
geroosterd plakjes vlees met in zoet-zure saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr varkensvlees (schouderkarbonade, fricandeau, mager buikspek)
peper en zout naar smaak

bahan-bahan marinade:
3 teentjes knoflook
1 ui
3 eetl ketjap manis
1/2 limoen (sap)
2 rode lomboks
3 cm gember (jahe/djahé)
3 eetl rijstwijn
3 eetl olie

Bahan-bahan saus:
3 rode lomboks
1 eetl ketjap manis
2 eetl azijn
zout en peper naar smaak
100 ml tomatenketchup
1 eetl maizena
250 ml water
6 cm gember (jahe/djahé)*

Taburan:
garnering:
3 eetl acar campur (atjar tjampoer)

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in plakken van 3 cm dik en kerf deze plakken in met een tussenruimte van 3 cm. Wrijf het vlees in met de peper en het zout.
Wrijf de lomboks, de gember en de knoflook fijn en snijd de ui zeer fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de ui voor 2 minuten en voeg dan de overige ingrediënten toe en bak dit 1 minuut door. Laat het vervolgens afkoelen en marineer hiermee het vlees voor tenminste 2 uur.
Rooster vervolgens het vlees boven een houtskoolvuurtje in 30 minuten krokant en gaar. Bestrijk het vlees regelmatig met de marinade.

Voor de saus wrijf eerst de lomboks en de gember fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water en voeg de overige ingreiënten toe. Breng het aan de kook en bindt de saus met de maizena.

Leg op een schaal de acar en daarboven de plakjes vlees. Giet vervolgens de saus erover en serveer.

* kan vervangen worden door 3 eetl gembersap of 3 eetl bakgember
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

who is online

We hebben 113 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36619829