banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 8 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 8 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon 1 Comment
Babi Panggang - geroosterd plakjes vlees met in zoet-zure saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Babi Panggang
geroosterd plakjes vlees met in zoet-zure saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr varkensvlees (schouderkarbonade, fricandeau, mager buikspek)
peper en zout naar smaak

bahan-bahan marinade:
3 teentjes knoflook
1 ui
3 eetl ketjap manis
1/2 limoen (sap)
2 rode lomboks
3 cm gember (jahe/djahé)
3 eetl rijstwijn
3 eetl olie

Bahan-bahan saus:
3 rode lomboks
1 eetl ketjap manis
2 eetl azijn
zout en peper naar smaak
100 ml tomatenketchup
1 eetl maizena
250 ml water
6 cm gember (jahe/djahé)*

Taburan:
garnering:
3 eetl acar campur (atjar tjampoer)

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in plakken van 3 cm dik en kerf deze plakken in met een tussenruimte van 3 cm. Wrijf het vlees in met de peper en het zout.
Wrijf de lomboks, de gember en de knoflook fijn en snijd de ui zeer fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de ui voor 2 minuten en voeg dan de overige ingrediënten toe en bak dit 1 minuut door. Laat het vervolgens afkoelen en marineer hiermee het vlees voor tenminste 2 uur.
Rooster vervolgens het vlees boven een houtskoolvuurtje in 30 minuten krokant en gaar. Bestrijk het vlees regelmatig met de marinade.

Voor de saus wrijf eerst de lomboks en de gember fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water en voeg de overige ingreiënten toe. Breng het aan de kook en bindt de saus met de maizena.

Leg op een schaal de acar en daarboven de plakjes vlees. Giet vervolgens de saus erover en serveer.

* kan vervangen worden door 3 eetl gembersap of 3 eetl bakgember
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

who is online

We hebben 108 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40592244