zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Myeolchibokkeum - gebakken gedroogde ansjovis
- Angsa Isi - mild gekruide en gevulde gans
- Galbi 갈비 - geroosterde spareribs
- Kà i òp - geroosterde kip
- Babi koetjai
- Dadar Unti - pannenkoekjes gevuld met gezoet geraspte kokos
- Dadar Ayam Hati - Omelet met Kippenlevertjes
- Nam Jim Jeaw - dipsaus voor gegrild vlees of vis
- Ayam Goreng Bandung (Sunda) - gebakken gekruide kip
- Empal Daging Manis - droog gebakken zoet rundvlees
Kao Pad Takia - gebakken gekruide rijst met citroengras


Kao Pad Takia
gebakken gekruide rijst met citroengras
ingrediënten:
350 gr gekookte rijst
100 gr varkensvlees
20 gr ebi
2 lente-uitjes
1 bosje koriander bla (40 gr)
3 sereh/citroengras (40 gr)
1 wortel (40 gr)
40 gr jahe
40 gr mais
4 jeruk purut blaadjes
1 theel peper
3 eetl lichte sojasaus
3 eetl vissaus
1 theel plamsuiker
4 eetl olie
Bereiding:
Snijd het vlees zeer fijn. Hak de wortel, de lente-ui, de koriander, de sereh en de jahe fijn. Verhit in een pan de olie en bak het vlees met de ebi voor 1 minuut. Voeg dan de groenten, de mais en de rijst toe en bak dit totdat het gaat geuren. Dan de sojasaus, de vissaus, de palmsuiker en de peper toevoegen en bak nog voor 2 minuten. Strooi zeer fijngesneden jeruk purut blaadjes erover en serveer.
gebakken gekruide rijst met citroengras
ingrediënten:
350 gr gekookte rijst
100 gr varkensvlees
20 gr ebi
2 lente-uitjes
1 bosje koriander bla (40 gr)
3 sereh/citroengras (40 gr)
1 wortel (40 gr)
40 gr jahe
40 gr mais
4 jeruk purut blaadjes
1 theel peper
3 eetl lichte sojasaus
3 eetl vissaus
1 theel plamsuiker
4 eetl olie
Bereiding:
Snijd het vlees zeer fijn. Hak de wortel, de lente-ui, de koriander, de sereh en de jahe fijn. Verhit in een pan de olie en bak het vlees met de ebi voor 1 minuut. Voeg dan de groenten, de mais en de rijst toe en bak dit totdat het gaat geuren. Dan de sojasaus, de vissaus, de palmsuiker en de peper toevoegen en bak nog voor 2 minuten. Strooi zeer fijngesneden jeruk purut blaadjes erover en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.