varkensvlees in saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr varkensvlees
450 ml kokosmelk
2 jeruk purut blad
1 serehstengel, gekneusd
3 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
5 kemiriepitten
2 uien
3 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
1 theel trassi
1/2 eetl gula jawa (palmsuiker)
1 theel asem
2 cm laos
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en marineer het vlees hiermee voor tenminste 30 minuten. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak het vlees rondom bruin. Vervolgens de kokosmelk, de sereh en de jerut purut toevoegen en het geheel verder laten sudderen totdat het vlees gaar is en de saus is ingedikt.
ingrediënten:
500 gr varkensvlees
450 ml kokosmelk
2 jeruk purut blad
1 serehstengel, gekneusd
3 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
5 kemiriepitten
2 uien
3 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
1 theel trassi
1/2 eetl gula jawa (palmsuiker)
1 theel asem
2 cm laos
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en marineer het vlees hiermee voor tenminste 30 minuten. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak het vlees rondom bruin. Vervolgens de kokosmelk, de sereh en de jerut purut toevoegen en het geheel verder laten sudderen totdat het vlees gaar is en de saus is ingedikt.