Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Sate kikil bumbu kacang pedas - sate kikil in pittige pindasaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sate kikil bumbu kacang pedas
sate kikil in pittige pindasaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kikil
2 groene lomboks
2 salam blaadjes
2 jeruk purut blaadjes
300 ml water
1 theel zout
1/2 theel peper
1 eetl palmsuiker
2 eetl asemwater
olie
sate stokjes
 
Haluskan saus:
bumbu saus:
3 sjalotjes
2 teentjes knolfook
3 rode lomboks
100 gr pinda's
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kikil in stukjes van 3x3cm en de groene lomboks in schuine plakjes. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de groene lomboks, de salam en de jeruk purut voor 2 minuten. Voeg dan de kikil toe samen met het water en meng alles. Roer dan de peper, het zout en de palmsuiker erdoor en kook het totdat de saus dik is geworden. Meng dan het asemwater erdoor. Rijg de kikil aan de stokjes en rooster deze langzaam boven een houtskoolvuurtje goudbruin. Serveer met de pinda saus.
 
Cara membuat saus:
bereiding saus:
Snijd de sjalotjes, de knoflook en de lomboks fijn. Verhit in een pan 1 eetl olie en fruit deze voor 2 minuten. Wrijf of maal de pinda's fijn tot een pasta en voeg deze toe. Meng alles goed door elkaar en bak totdat de olie boven komt drijven.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 77 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41068951