zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Tahu Goreng Bumbu Bali - gebakken tahu met een Balinese saus
- Nakjibokum 낙지볶음 - geroerbakte zeer pittige inktvis
- Sambal Goreng Krecek - Sambal goreng van krecek
- Kupat Tahu - ketupat met tahu in pindasaus
- Bacem Daging Gurih - drooggestoofd gekruid rundvlees
- Annatto olie
- Japchae 잡채 - roerbak van vlees, groenten en mie
- Kelia hati - curry van lever met aardappelen uit Jambi
- Gulai Gajebo - stoofpotje van rundvlees
- Tung Tong 2 - gouden geldzakjes
Sate kikil bumbu kacang pedas - sate kikil in pittige pindasaus


Sate kikil bumbu kacang pedas
sate kikil in pittige pindasaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kikil
2 groene lomboks
2 salam blaadjes
2 jeruk purut blaadjes
300 ml water
1 theel zout
1/2 theel peper
1 eetl palmsuiker
2 eetl asemwater
olie
sate stokjes
Haluskan saus:
bumbu saus:
3 sjalotjes
2 teentjes knolfook
3 rode lomboks
100 gr pinda's
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kikil in stukjes van 3x3cm en de groene lomboks in schuine plakjes. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de groene lomboks, de salam en de jeruk purut voor 2 minuten. Voeg dan de kikil toe samen met het water en meng alles. Roer dan de peper, het zout en de palmsuiker erdoor en kook het totdat de saus dik is geworden. Meng dan het asemwater erdoor. Rijg de kikil aan de stokjes en rooster deze langzaam boven een houtskoolvuurtje goudbruin. Serveer met de pinda saus.
Cara membuat saus:
bereiding saus:
Snijd de sjalotjes, de knoflook en de lomboks fijn. Verhit in een pan 1 eetl olie en fruit deze voor 2 minuten. Wrijf of maal de pinda's fijn tot een pasta en voeg deze toe. Meng alles goed door elkaar en bak totdat de olie boven komt drijven.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.