banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 4 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Sate kikil bumbu kacang pedas - sate kikil in pittige pindasaus
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Sate kikil bumbu kacang pedas
sate kikil in pittige pindasaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kikil
2 groene lomboks
2 salam blaadjes
2 jeruk purut blaadjes
300 ml water
1 theel zout
1/2 theel peper
1 eetl palmsuiker
2 eetl asemwater
olie
sate stokjes
 
Haluskan saus:
bumbu saus:
3 sjalotjes
2 teentjes knolfook
3 rode lomboks
100 gr pinda's
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kikil in stukjes van 3x3cm en de groene lomboks in schuine plakjes. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de groene lomboks, de salam en de jeruk purut voor 2 minuten. Voeg dan de kikil toe samen met het water en meng alles. Roer dan de peper, het zout en de palmsuiker erdoor en kook het totdat de saus dik is geworden. Meng dan het asemwater erdoor. Rijg de kikil aan de stokjes en rooster deze langzaam boven een houtskoolvuurtje goudbruin. Serveer met de pinda saus.
 
Cara membuat saus:
bereiding saus:
Snijd de sjalotjes, de knoflook en de lomboks fijn. Verhit in een pan 1 eetl olie en fruit deze voor 2 minuten. Wrijf of maal de pinda's fijn tot een pasta en voeg deze toe. Meng alles goed door elkaar en bak totdat de olie boven komt drijven.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 226 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38881557