banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 3 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Icon Write a comment
Sate kikil bumbu kacang pedas - sate kikil in pittige pindasaus
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Sate kikil bumbu kacang pedas
sate kikil in pittige pindasaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kikil
2 groene lomboks
2 salam blaadjes
2 jeruk purut blaadjes
300 ml water
1 theel zout
1/2 theel peper
1 eetl palmsuiker
2 eetl asemwater
olie
sate stokjes
 
Haluskan saus:
bumbu saus:
3 sjalotjes
2 teentjes knolfook
3 rode lomboks
100 gr pinda's
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kikil in stukjes van 3x3cm en de groene lomboks in schuine plakjes. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de groene lomboks, de salam en de jeruk purut voor 2 minuten. Voeg dan de kikil toe samen met het water en meng alles. Roer dan de peper, het zout en de palmsuiker erdoor en kook het totdat de saus dik is geworden. Meng dan het asemwater erdoor. Rijg de kikil aan de stokjes en rooster deze langzaam boven een houtskoolvuurtje goudbruin. Serveer met de pinda saus.
 
Cara membuat saus:
bereiding saus:
Snijd de sjalotjes, de knoflook en de lomboks fijn. Verhit in een pan 1 eetl olie en fruit deze voor 2 minuten. Wrijf of maal de pinda's fijn tot een pasta en voeg deze toe. Meng alles goed door elkaar en bak totdat de olie boven komt drijven.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 128 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40442876