logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Babi Masak Kucai
varkensvlees in een gekruide saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr varkensvlees
3 jeruk purut blaadjes
5 rode rawits
1 eetl angciu, anders mirin of rijstwijn
1 eetl kecap asin
1/4 theel zout
1/4 theel peper
1/4 theel palmsuiker
500 ml water
3 stengels kucai / Chinese bieslook
1 theel sesamolie
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
2 cm jahe

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes. Halveer de rawits en snijd de kucai in stukjes van 3 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak totdat het van kleur verandert.
Dan de rawits, de kecap, de angciu, het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en meng alles goed.
Voeg dan langzaam het water toe en breng al roerend aan de kook en kook het dan zachtjes gaar. Meng de kucai en de sesamolie erdoor en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 71 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44161044