Babi Masak Kucai
varkensvlees in een gekruide saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr varkensvlees
3 jeruk purut blaadjes
5 rode rawits
1 eetl angciu, anders mirin of rijstwijn
1 eetl kecap asin
1/4 theel zout
1/4 theel peper
1/4 theel palmsuiker
500 ml water
3 stengels kucai / Chinese bieslook
1 theel sesamolie
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
2 cm jahe
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes. Halveer de rawits en snijd de kucai in stukjes van 3 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak totdat het van kleur verandert.
Dan de rawits, de kecap, de angciu, het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en meng alles goed.
Voeg dan langzaam het water toe en breng al roerend aan de kook en kook het dan zachtjes gaar. Meng de kucai en de sesamolie erdoor en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal Lado Mudo - groene sambal uit west Sumatra
- Udang Balado - tijgergarnalen in pittige saus
- Doenjang jjigae 된장찌개 - stoofpotje van rundvlees
- Telur Puyuh Bumbu Bali - kwarteleitjes in pittige rode saus
- Tempe Dan Tahu Bacem - gekruide en gebakken tempe en tahu
- Sambal Petai Udang - garnalen in pittige kokosmelk saus
- Ayam Besengek
- Ikan Cuka
- Tumis Jamur Kembang Tahu - gesauteerde paddenstoelen met tahu
- Pempek tahu - visdeeg met tahu/tofu
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...