zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Pindang kudus - rundvlees in een kruidige wat zure soep
- Frikadel Jagung - maiskoekjes
- Sambal udang 2 - garnalensambal
- Ayam Bekakak - gegrilde kip op Javaanse wijze
- sambal goreng basah - rundvlees
- Burung Darah Goreng - gebakken duiven
- Lontong - met Balinees varkensvlees
- Sambal goreng kentang kering
- Sayap Goreng Kemiri - kippenvleugels met kemiri
- Kerrie Telor - eieren in kerriesaus
Empal pedis - Pittige daging empal


Empal pedis
Pittige daging empal
Bahan-bahan:
ingrediënten:
3 eetl. olie
5 eetl. water,
zout
1 x daging empal (zie recept)
Haluskan:
boemboe:
4 sjalotjes
2 teentje knoflook
3 rode lomboks,
9 rawits
3 cm laos
1 theel trasi bakar
1 theel asem
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg vervolgens het water en de daging emapl toe en bak dit alles nog 6 minuten. Eventueel zout naar smaak toevoegen
Pittige daging empal
Bahan-bahan:
ingrediënten:
3 eetl. olie
5 eetl. water,
zout
1 x daging empal (zie recept)
Haluskan:
boemboe:
4 sjalotjes
2 teentje knoflook
3 rode lomboks,
9 rawits
3 cm laos
1 theel trasi bakar
1 theel asem
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg vervolgens het water en de daging emapl toe en bak dit alles nog 6 minuten. Eventueel zout naar smaak toevoegen
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.