Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr. mager rundvlees
500 ml. water
50 gr. droge kokos
500 ml. heet water
6 salamblaadjes
2 theel gula jawa
1,5 theelepel zout
Haluskan:
boemboe:
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
2 theel ketumbar
1 theel djinten
2 kemirienoten
1 theel asem
1 theel laos
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in reepjes en kook dit in het water. Week vervolgens de kokos in heet water, laat dit 15 minuten staan en knijp dan de kokosmelk los. Voeg het vlees, de boemboe, de asem, de salamblaadjes en het zout toe aan het kokos/kokosmelkmengsel en laat dit op laag vuur stoven totdat het vlees mals is geworden en het vocht is verdampt. Verhit in het wok/wadjan wat olie en bak daarin het vlees bruin en knapperig