logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Empal Sapi Klapper

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr. mager rundvlees
500 ml. water
50 gr. droge kokos
500 ml. heet water
6 salamblaadjes
2 theel gula jawa
1,5 theelepel zout

Haluskan:
boemboe:
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
2 theel ketumbar
1 theel djinten
2 kemirienoten
1 theel asem
1 theel laos

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in reepjes en kook dit in het water. Week vervolgens de kokos in heet water, laat dit 15 minuten staan en knijp dan de kokosmelk los. Voeg het vlees, de boemboe, de asem, de salamblaadjes en het zout toe aan het kokos/kokosmelkmengsel en laat dit op laag vuur stoven totdat het vlees mals is geworden en het vocht is verdampt. Verhit in het wok/wadjan wat olie en bak daarin het vlees bruin en knapperig

Add comment

Submit

who is online

We have 116 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176042