ossetong in nootmuskaatsaus
Bahan-bahan:
ingrediënten
600 gr ossetong
2500 ml water
750 ml runderbouillon
3 aardappelen
4 eetl ketjap manis
2 eetl ketjap asin
3 djeruk perut blaadjes
3/4 theel witte peper
1/4 theel nootmuskaat
3 sjalotten
Cara membuat:
bereiding:
Breng het water aan de kook in een pan en leg hierin de ossetong en laat dit een uur sudderen of totdat de ossetong bijna gaar is. Giet dan af en laat de ossetong afkoelen. Verwijder daarna de huid van de tong met een scherp mes. Vervolgens de ossetong in reepjes snijden.
Leg de reepjs ossetong in een pan en voeg hier de runderbouillon, de beide ketjaps, de peper, de nootmuskaat, de djeruk perut blaadjes en de fijngesneden sjalotten aan toe. Breng het geheel aan de kook en laats dit 10 minuten sudderen. Voeg dan de in blokjes gesneden aardappelen aan toe en laat het geheel nog sudderen totdat de aardappelen gaar zijn.
Garneren met bawang goreng
ingrediënten
600 gr ossetong
2500 ml water
750 ml runderbouillon
3 aardappelen
4 eetl ketjap manis
2 eetl ketjap asin
3 djeruk perut blaadjes
3/4 theel witte peper
1/4 theel nootmuskaat
3 sjalotten
Cara membuat:
bereiding:
Breng het water aan de kook in een pan en leg hierin de ossetong en laat dit een uur sudderen of totdat de ossetong bijna gaar is. Giet dan af en laat de ossetong afkoelen. Verwijder daarna de huid van de tong met een scherp mes. Vervolgens de ossetong in reepjes snijden.
Leg de reepjs ossetong in een pan en voeg hier de runderbouillon, de beide ketjaps, de peper, de nootmuskaat, de djeruk perut blaadjes en de fijngesneden sjalotten aan toe. Breng het geheel aan de kook en laats dit 10 minuten sudderen. Voeg dan de in blokjes gesneden aardappelen aan toe en laat het geheel nog sudderen totdat de aardappelen gaar zijn.
Garneren met bawang goreng