Semur Jepara
kruidige runderstoof schotel uit Jepara
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr runder schenkel
1000 ml water
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel nootmuskaat
5 eetl kecap manis
1 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
1 cm jahe
2 rode lomboks
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes van 4x4cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water en voeg en het vlees, het zout, de peper en de nootmuskaat toe en kook het vlees vrijwel gaar. Schep het vlees uit de pan.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan het vlees en de kecap toe en roer goed. De de bouillon erbij en laat het geheel zachtjes sudderen totdat alles gaar is geworden.