logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Semur Jepara
kruidige runderstoof schotel uit Jepara

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr runder schenkel
1000 ml water
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel nootmuskaat
5 eetl kecap manis
1 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
1 cm jahe
2 rode lomboks
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes van 4x4cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water en voeg en het vlees, het zout, de peper en de nootmuskaat toe en kook het vlees vrijwel gaar. Schep het vlees uit de pan.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan het vlees en de kecap toe en roer goed. De de bouillon erbij en laat het geheel zachtjes sudderen totdat alles gaar is geworden.
 

Add comment

Submit

who is online

We have 87 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44420632