logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Gaco
rundvlees met kokos

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
1000 ml water
5 rode lomboks
150 gr geraspte kokos
1 theel zout
1 theel palmsuiker
2 eetl asemwater
olie
 
Haluskan:
bumbu:
6 rode sjalotjes / kleine rode uien
3 teentjes knoflook
2 cm kencur
 
Cara membuat:
bereiding;
Verhit in een pan het water en voeg daar het vlees aan toe en kook dit medium gaar. Schep het vlees uit de pan en snijd dit in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak het vlees bruin en gaar.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de lomboks in reepjes. Verhit in een wok/wadjan 2 eetl olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks en de kokos toe en bak dit voor 3 minuten. Dan het zout, de palmsuiker en het asemwater toevoegen en bak het geheel zachtjes todat het vocht verdampt is. Schep dan het vlees erdoor en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 85 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421690