Gaco
rundvlees met kokos
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
1000 ml water
5 rode lomboks
150 gr geraspte kokos
1 theel zout
1 theel palmsuiker
2 eetl asemwater
olie
Haluskan:
bumbu:
6 rode sjalotjes / kleine rode uien
3 teentjes knoflook
2 cm kencur
Cara membuat:
bereiding;
Verhit in een pan het water en voeg daar het vlees aan toe en kook dit medium gaar. Schep het vlees uit de pan en snijd dit in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak het vlees bruin en gaar.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de lomboks in reepjes. Verhit in een wok/wadjan 2 eetl olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks en de kokos toe en bak dit voor 3 minuten. Dan het zout, de palmsuiker en het asemwater toevoegen en bak het geheel zachtjes todat het vocht verdampt is. Schep dan het vlees erdoor en serveer.