zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

3 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Sate Padang - sate uit Padang
- Perkedel Singkong - gekruide cassave balletjes
- Serutu Wayang - kleine loempia's
- Sambal Ikan Teri
- Telur Rempah - gekruide eieren in pittige saus
- Pad Puk Bong Jeen - varkensvlees met kangkung
- Ikan lombok jeruk tomat - pittige vis
- Sambal goreng petis
- Mihoen goreng
- Sate paru bakar - sate van gekruide runderlong
frikadel special


frikadel special
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundergehakt
4 eetl olie
5 eetl kokosmeel
1 theel asem
2 eetl water
Haluskan;
boemboe:
4 sjalotten
3 teentjes knoflook
2 theel sambal ulek (zie recept)
1 theel ketumbar
3 cm kunyit (kurkuma)
1 serehstengel
1/2 theel peper
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de asem met het water. Verhit in een wok/wadjan 1 eet olie en bak hierin het meel goudbruin. Meng dit daarna met het gehakt. Vorm van het mengsel kleine balletjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak deze goudbruin en laat deze daarna uitlekken. Fruit de boemboe in de olie voor 3 minuten en voeg dan het asemwater toe. Nog 1 minuut zachtjes sudderen en giet dan de saus over de balletjes.
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundergehakt
4 eetl olie
5 eetl kokosmeel
1 theel asem
2 eetl water
Haluskan;
boemboe:
4 sjalotten
3 teentjes knoflook
2 theel sambal ulek (zie recept)
1 theel ketumbar
3 cm kunyit (kurkuma)
1 serehstengel
1/2 theel peper
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de asem met het water. Verhit in een wok/wadjan 1 eet olie en bak hierin het meel goudbruin. Meng dit daarna met het gehakt. Vorm van het mengsel kleine balletjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak deze goudbruin en laat deze daarna uitlekken. Fruit de boemboe in de olie voor 3 minuten en voeg dan het asemwater toe. Nog 1 minuut zachtjes sudderen en giet dan de saus over de balletjes.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.