Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
frikadel special

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief Ster inactief
 
frikadel special

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundergehakt
4 eetl olie
5 eetl kokosmeel
1 theel asem
2 eetl water

Haluskan;
boemboe:
4 sjalotten
3 teentjes knoflook
2 theel sambal ulek (zie recept)
1 theel ketumbar
3 cm kunyit (kurkuma)
1 serehstengel
1/2 theel peper
zout naar smaak

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de asem met het water. Verhit in een wok/wadjan 1 eet olie en bak hierin het meel goudbruin. Meng dit daarna met het gehakt. Vorm van het mengsel kleine balletjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak deze goudbruin en laat deze daarna uitlekken. Fruit de boemboe in de olie voor 3 minuten en voeg dan het asemwater toe. Nog 1 minuut zachtjes sudderen en giet dan de saus over de balletjes.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 68 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42251669