Daging gulung daun jeruk
gekleurde runder sate
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr ossenhaas
150 ml santen asli
1 theel citroensap
7 jeruk purut blaadjes
15 sate stokjes
Haluskan:
bumbu:
8 sjalotjes
5 teentjes knoflook
5 rode rawits
1 rode lombok
1 theel ketumbar
1 theel zout
1/4 theel gemalen peper
1/2 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes. Ontnerf de jeruk purut en snijd deze fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng de bumbu met de santen, het vlees, het citroensap en de jeruk purut blaadjes en laat dit tenminste 1 uur marineren. Rol een lapje vlees op en snijd deze aan twee stukken en rijd dit aan de stokjes. Rooster het vlees langzaam boven een houtskoolvuurtje gaar en besprenkel het regelmatig met de marinade.