Daging Goreng Sambal Kemiri
gebakken rundvlees met sambal
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr rundvlees (schenkel)
2 cm jahe
2 salam blaadjes
1/2 eetl zout
1/2 theel peper
1000 ml water
olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 kemiri noten
1 theel ketumbar
Bahan Sambal:
ingrediënten sambal:
7 rode lomboks
6 rode rawits
4 kemiri noten
1 theel trassi
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en voeg het vlees en de jahe toe en kook dit zacht. Schep het vlees uit de pan en snijd dit in stukken en laat 600ml bouillon achter. Wrijf of maal de ingredienten voor de bumbu fijn tot een pasta. Voeg dit met het vlees, het zout en de peper toe aan de bouillon en kook het vlees verder zachtjes gaar. Schep het vlees uit de pan.
Verhit in een pan voldoende olie en bak het vlees bruin en serveer het met de sambal.
bereiding sambal:
Snijd de ingrediënten fijn. Verhit in een pan 2 eetl olie en bak de ingrediënten voor 4 minuten. Schep het zout en de plamsuiker erdoor en wrijf het geheel fijn tot een gladde massa.