Iga sapi merica hitam
gestoofde runder spareribs met zwarte peper
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr spareribs (rund)
1000 ml water
2 salam blaadjes
1 ui
5 teentjes knoflook
2 cm jahe
1 eetl worcestershire saus
2 eetl kecap manis
2 eetl saus tomat (ketchup)
1 eetl saus sambal (chili saus)
1 eetl kecap asin
1/2 theel zout
2 theel zwarte peper
1/2 theel palmsuiker
1 lenteui
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en voeg de ribbetjes en de salem toe en kook dit voor 15 minuten. Giet af maar bewaar 500ml bouillon. Hak de knoflook fijn en snijd de lente ui in stukjes. Snijd de ui in dunne reepjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de ui, de knoflook en de jahe voor 3 minuten. Voeg dan de ribbetjes toe en roer. Dan de kecaps en de beide sausen toevoegen samen met de peper, het zout en de palmsuiker en roer goed. Dan de bouillon toevoegen en kook alles zachtjes gaar. Schep de lente ui erdoor en serveer.