banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 4 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Daging Masak Lengkuas - gebakken rundvlees met geraspte laos
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Daging Masak Lengkuas
gebakken rundvlees met geraspte laos

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees (schenkel)
2 cm jahe
2 salam blaadjes
1000 ml water
2 sereh stengels
5 jeruk purut blaadjes
100 gr laos, geraspt
1 eetl ketumbar
1 eetl asemwater
olie
 
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 kemiri noten
1 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel jinten
1/2 eetl palmsuiker
 
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook daarin samen met de jahe en de salam, het vlees gaar. Schep het vlees uit de pan en snijd het in dunne plakjes. Laat 500 ml bouillon in de pan achter.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en voeg dit toe aan de bouillon, samen met de sereh, de jeruk purut, de laos, de ketumbar en het asemwater en breng aan de kook. Voeg het vlees toe en laat het geheel koken totdat het vocht verdampt is. Schep alles uit de pan.
Verhit in een pan de olie en bak het vlees samen met de kruiden bruin. 
 
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 242 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38881233