logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Hati Sapi Masak Petai
kruidige runderlever met peteh bonen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr runderlever
10 peteh bonen
1 sereh strengel
2 asam kandis
2 rode lomboks
1 theel zout
2 theel palmsuiker
1000 ml santen
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
6 rode lomboks
2 kemiri noten
2 cm laos
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de lever in blokjes. Halveer de peteh bonen. Snijd de lomboks in ringen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. 
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de sereh, de asam kandis en de lomboks voor 4 minuten. Voeg de lever toe en roer goed. Dan de peteh, het zout en de palmsuiker toevoegen en roer. Giet de santen toe en kook het geheel gaar en totdat het vocht vrijwel is verdwenen.
 

Add comment

Submit

who is online

We have 53 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44151244