Hati Sapi Masak Petai
kruidige runderlever met peteh bonen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr runderlever
10 peteh bonen
1 sereh strengel
2 asam kandis
2 rode lomboks
1 theel zout
2 theel palmsuiker
1000 ml santen
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
6 rode lomboks
2 kemiri noten
2 cm laos
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de lever in blokjes. Halveer de peteh bonen. Snijd de lomboks in ringen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de sereh, de asam kandis en de lomboks voor 4 minuten. Voeg de lever toe en roer goed. Dan de peteh, het zout en de palmsuiker toevoegen en roer. Giet de santen toe en kook het geheel gaar en totdat het vocht vrijwel is verdwenen.