Daging Kentang Masak Kecap
rundvlees met aardappel in kecapsaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees (schenkel)
250 gr aardappel
2 salam blad
2 serai/sereh/citroengras
2 cm lengkuas/laos
2 theel zout
1 eetl palmsuiker
8 eetl kecap manis
1500 ml santen encer (dunne kokosmelk)
250 ml santen kental (dikke kokosmelk)
7 rode rawits
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 1/2 theel ketumbar
1/2 theel peper
1/4 theel jinten
3 cm jahe
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes van 5x5 cm. Snijd de aardappel in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de serai en de lengkuas voor 5 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak al roerend totdat het van kleur verandert.
Voeg dan het zout, de kecap en de palmsuiker toe en meng goed. Vervolgens den encer toevoegen en kook al roerend totdat de saus is gehalveerd. Voeg dan de aardappel en en rawits toe en meng goed.
Dan de kental toevoegen en kook het geheel totdat de saus is ingedikt. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal Pelecing - sambal met limoensap
- Ase Lidah - gestoofde tong in kruidige romige saus
- Halabos na Hipon - knoflookboter garnalen
- Inihaw Na Pusit - gegrilde intkvis met een zoete kruidige saus
- Guinataan Hipon - gestoofde garnalen in een kokosmelksaus
- Escabeche Lapu Lapu - gebakken vis in zoetzure saus
- Sambal goreng hati dan ampela ayam - Sambal goreng van kip
- Rendang Tumbuk rendang - rendang van pittig gekruide gehaktballetjes
- Jadah Manten - feestelijke rijst/kip rolletjes in omelet
- Sop Buntut - ossestaartsoep
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...