logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Daging Kentang Masak Kecap
rundvlees met aardappel in kecapsaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees (schenkel)
250 gr aardappel
2 salam blad
2 serai/sereh/citroengras
2 cm lengkuas/laos
2 theel zout
1 eetl palmsuiker
8 eetl kecap manis
1500 ml santen encer (dunne kokosmelk)
250 ml santen kental (dikke kokosmelk)
7 rode rawits
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 1/2 theel ketumbar
1/2 theel peper
1/4 theel jinten
3 cm jahe

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes van 5x5 cm. Snijd de aardappel in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de serai en de lengkuas voor 5 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak al roerend totdat het van kleur verandert.
Voeg dan het zout, de kecap en de palmsuiker toe en meng goed. Vervolgens den encer toevoegen en kook al roerend totdat de saus is gehalveerd. Voeg dan de aardappel en en rawits toe en meng goed.
Dan de kental toevoegen en kook het geheel totdat de saus is ingedikt. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 83 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44154487