logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Kalio Daging Sapi
rundvlees in een pittige dikke romige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr rundvlees
300 ml dikke kokosmelk (kental)
2 serai/sereh/citroengras
4 jeruk purut blaadjes
2 salam blad
1 kunyit blad
6 cm lengkuas/laos
8 cm kaneel
2 steranijs
5 kruidnagels
4 kardemom
2 theel zout
1 eetl palmsuiker

Haluskan:
bumbu:
11 sjalotjes
5 teentjes knoflook
15 rode lomboks
11 rode rawits
7 cm jahe
9 cm kunyit, geroosterd
6 kemiri noten, geroosterd
1 eetl ketumbar, geroosterd
1/2 theel jinten, geroosterd

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, de serai, de jeruk purut, de laos, het kunyit blad, de salam, de kaneel, de steranijs, de kruidnagels en de kardemom en breng het op laag vuur aan de kook.
Voeg dan het vlees toe en meng goed. Sluit de pan af en laat dit 30 minuten marineren (vuur uit). Breng het daarna weer op laag vuur aan de kook.
Meng dan de palmsuiker en het zout toe en kook totdat de saus is ingedikt, de olie vrijkomt en en vlees gaar is geworden. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 45 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160865