Kalio Daging Sapi
rundvlees in een pittige dikke romige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr rundvlees
300 ml dikke kokosmelk (kental)
2 serai/sereh/citroengras
4 jeruk purut blaadjes
2 salam blad
1 kunyit blad
6 cm lengkuas/laos
8 cm kaneel
2 steranijs
5 kruidnagels
4 kardemom
2 theel zout
1 eetl palmsuiker
Haluskan:
bumbu:
11 sjalotjes
5 teentjes knoflook
15 rode lomboks
11 rode rawits
7 cm jahe
9 cm kunyit, geroosterd
6 kemiri noten, geroosterd
1 eetl ketumbar, geroosterd
1/2 theel jinten, geroosterd
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, de serai, de jeruk purut, de laos, het kunyit blad, de salam, de kaneel, de steranijs, de kruidnagels en de kardemom en breng het op laag vuur aan de kook.
Voeg dan het vlees toe en meng goed. Sluit de pan af en laat dit 30 minuten marineren (vuur uit). Breng het daarna weer op laag vuur aan de kook.
Meng dan de palmsuiker en het zout toe en kook totdat de saus is ingedikt, de olie vrijkomt en en vlees gaar is geworden. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Pisang Tanduk Goreng - Gebakken banaan
- Sambal cabai hijau - sambal van groene peper
- Sate Kambing Saus Kecap - sate van lamsvlees met kecap saus
- Ayam bakar bumbu rica - gekruide gegrilde kip
- Sayur Gule Buncis - spare ribs met bonen in een zachte gele saus
- Lenko-Lenko - gemende groenten met saus
- Sambal terong - sambal van aubergine
- Kolak Goreng - gebakken compôte
- Pengat tahu - tahu en sperziebonen gestoofd in kokosmelk
- Teluh Mesambel Goreng - Gebakken, gekookte eieren
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...