zoeken
Recente reacties

22 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Bakwan Jagung - gekruide maiskoekjes (beignet)
- Rangginang - Gefrituurde gedroogde rijstkoekjes
- Sambal Bajak
- Babi guling - Geroosterd speenvarken
- Domba Bakar - geroosterde lamskoteletten
- Nasi liwet - rijst is kokosmelk gekookt
- Krupuk Udang - garnalen kroekoep
- Pallu Kacci - Gekruide cassave bladeren
- Ampela Ayam Peteh - kippenmaagjes met petehbonen
- Telor asin - zoute eieren
Perkedel Daging - gekruide aardappelballetjes met gehakt


Perkedel Daging
gekruide aardappelballetjes met gehakt
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr aardappel
100 gr rundergehakt
1 ei, gesplits
olie
Haluskan:
bumbu:
3 eetl bawang goreng
1/4 nootmuskaat
3 kruidnagels
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes. Verhit in een pan de olie en bak de blokjes bruin en gaar. Pureer daarna de aardappelen.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng dit met het gehakt, de aardappelpuree en het eigeel. Neem telkens 2 eetl van het mengsel en vorm platte balletjes.
Wentel de balletjes door het eiwit. Verhit in een pan de olie en bak de balletjes goudbruin en gaar. Serveer.
gekruide aardappelballetjes met gehakt
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr aardappel
100 gr rundergehakt
1 ei, gesplits
olie
Haluskan:
bumbu:
3 eetl bawang goreng
1/4 nootmuskaat
3 kruidnagels
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes. Verhit in een pan de olie en bak de blokjes bruin en gaar. Pureer daarna de aardappelen.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng dit met het gehakt, de aardappelpuree en het eigeel. Neem telkens 2 eetl van het mengsel en vorm platte balletjes.
Wentel de balletjes door het eiwit. Verhit in een pan de olie en bak de balletjes goudbruin en gaar. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.