logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Otak-Otak Potong
gestoomde gekruide makreel

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr visvlees van makreel
150 gr tapioca
1 theel peper
350 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
5 sjalotjes
2 lente-ui
olie/boter

Haluskan:
bumbu:
3 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
1 theel zout
1 theel palmsuiker

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotjes en de lente-ui in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Meng het visvlees met de tapioca, de bumbu, de peper, de sjalotjes, de lente-ui en de kokosmelk en vorm een homogene massa.
Vet in een bakblik in en schep hierin de massa en vlak het af. Stoom daarna het geheel gaar. Snijd het daarna in stukken en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 105 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44392097