Jamur Tiram Goreng Gurih
gebakken gekruide en gecoate oesterzwammen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr oesterzwammen
100 ml water
2 eetl tapoica bloem
175 gr rijstmeel
1 eetl rode peper vlokken
1/2 theel peper
olie
Haluskan:
bumbu:
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 cm kunyit
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Meng de tapioca, de rijstmeel, de peper en de peper vlokken goed doorelkaar.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng dan het water erdoor en vorm een papje.
Wentel hierdoor de oesterzwammen en daarna door de meel en zorg dat de meel blijft plakken.
Verhit in een pan de olie en bak de oesterzwammen gaar en bruin. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ikan Nila Campur Jamur - gestoomde tilapia met shiitake
- Mireng udang 2 - Garnalenkoekjes
- Ayam Bakar Padang - gekruide kip uit Padang
- Ayam Bakar Kuah Santan - geroosterde kip in kokosmelksaus
- Sop Kambing Tanah Abang - kruidige soep met lamsvlees
- Ikan Kacang - vis in pindasaus
- Tumis Jamur Kembang Tahu - gesauteerde paddenstoelen met tahu
- Nasi Goreng 2
- Tub Tim Grob - waterkastanjes in kokossiroop
- Sambal Tempoyak - Sambal van durian
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...